Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκατρία νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
Δεκατρία  νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Δεκατρία νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Προϋπολογισμού 961.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Δεκατρία νέα ασθενοφόρα προϋπολογισμού 961.000 € για το Θεσσαλίας, ενέταξε με σημερινή απόφαση στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, ο Θεσσαλίας Κώστας . Συγκεκριμένα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» το έργο με τίτλο «Προμήθεια 10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4 x 4 και 2 Κινητών Μονάδων για τις Ανάγκες του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. : «Εντάσσουμε σήμερα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 13 νέα ασθενοφόρα, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας. Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ που έχει προτα, δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης και διακομιδής των έκτακτων περιστατικών, γιατί το ΕΚΑΒ αποτελεί τον 1ο κρίκο στην αλυσίδα από την έναρξη ενός συμβάντος μέχρι την μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το χρονικό αυτό διάστημα, που μεσολαβεί, παίζει μεγάλο ρόλο στην διάσωση ενός ασθενή και εμείς ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας».

Μετά την ολοκλήρωση της ς από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια δεκατριών (13) ασθενοφόρων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β.: 10 ασθενοφόρα οχήματα “VAN” κλειστού τύπου, 2 οχήματα ασθενοφόρα τύπου “C” (κινητές μονάδες) και 1 ασθενοφόρο όχημα “VAN” κλειστού τύπου 4×4 (με κίνηση στους τέσσερις τροχούς).

Στην διάρκεια του συνόλου της φροντίδας του τραυματία – ασθενούς, η επείγουσα φροντίδα αποτελεί ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όμως είναι το σημαντικότερο και αυτό που καθορίζει τις περισσότερες φορές την έκβαση της πορείας της υγείας του.
Παρόλο που το Ε.Κ.Α.Β. προσφέρει ικανοποιητικές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του στόλου των ασθενοφόρων του λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου στόλου, καθώς ο χρόνος ανταπόκρισης και μετάβασης του ασθενοφόρου σε ένα επείγον περιστατικό είναι το κυριότερο μέτρο ς της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β.. Απώλεια έστω και λίγων δευτερολέπτων μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ενός περιστατικού.

Συνεπώς, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και ίσως σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη αποτελεσματική φροντίδα και ελαχιστοποιώντας το χρόνο που απαιτείται για τη διακομιδή του πολυτραυματία – ασθενή σε μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες από το ΕΚΑΒ στους πολίτες της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση