Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δέκατη τρίτη απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης ισοβίτη στην Κασσαβέτεια
Δέκατη τρίτη απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης ισοβίτη στην Κασσαβέτεια

Δέκατη τρίτη απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης ισοβίτη στην Κασσαβέτεια

Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε κν η τρίτη φορά, λλά η 13η! που “έφαγε άκυρο” στην αίτηση αποφυλάκισης του, ένας 50χρονος από την που κρατείται στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή ισόβιας ς, όπως και ς 25 ετών, για από πρόθεση και βιασμό.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο 50χρονος από χωριό της ς, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για να αποφυλακιστεί υπό όρους, λόγω καλής διαγωγής, καθώς ο άνδρας παραμένει στη φυλακή εδώ και 22 χρόνια.

Το δικαστικό συμβούλιο ομόφωνα απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα πριν από περίπου έναν μήνα, παρά την εισαγγελική πρόταση που το έκανε δεκτό με την προϋπόθεση ο δράστης μετά την αποφυλάκιση του, να μην μεταβεί και παραμείνει στο νομό που διέπραξε το έγκλημα.

Ο 50χρονος μαζί με έναν φίλο του σε χωριό της Κρήτης καταδικάστηκαν σε ισόβια και σε κάθειρξη 25 ετών επιπλέον, για την εν ψυχρώ και τον βιασμό μιας 53χρονης συγχωριανής τους, που είχαν διαπράξει τον Μάιο του 1994.

Μετά το θάνατο της 53χρονης ξεκίνησε στο χωριό μια μεγάλη βεντέτα, που επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με δολοφονίες μελών των δύο οικογενειών εκατέρωθεν.

Συγκεκριμένα μετά από έξι μήνες βρήκαν τον θάνατο ένας 24χρονος, γιος της 53χρονης, ένας 54χρονος, του δράστη, και ο 28χρονος αδελφός του κρατούμενου της Κασσαβέτειας, εγκλήματα που έγιναν σε περιοχές εκτός της Κρήτης, όπως η Ηλεία και η Λέσβος.

Σημειώνεται πως κάποιος ισοβίτης θα πρέπει έχει συμπληρώσει τουλάχιστον στη φυλακή, προκειμένου να έχει ελπίδα αποφυλάκισης υπό όρους, ενώ θα πρέπει να έχει επιδείξει όλο το διάστημα της κράτησης του, την πρέπουσα διαγωγή.

Τονίζεται ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση