Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεκάλεπτος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στο 304 ΠΕΒ
Δεκάλεπτος  συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στο 304 ΠΕΒ

Δεκάλεπτος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στο 304 ΠΕΒ

Δεκάλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του στο 304 ΠΕΒ πραγματοποίησαν πολίτες του Βόλου και του Βελεστίνου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους, αλλά και ασκώντας πίεση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακατασκευή του, για να φύγουν τα περίφημα «σαμαράκια», εγκληματικών κακοτεχνιών, που ευθύνονται για δεκάδες τροχαία ατυχήματα στην περιοχή.

Ο αποκλεισμός έγινε στις 13:30 και διήρκεσε για δέκα λεπτά της ώρας.

Οι δήμαρχοι Βόλου και Ρήγα ου προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο δήμαρχος Ρήγα ου Δημήτρης τόνισε: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο 304 ΠΕΒ, σε αυτόν τον δρόμο καρμανιόλα, που για την να αναφέρω ότι ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2001. Από εκεί και πέρα όμως οι αστοχίες είναι προφανείς όλη αυτή την 15ετία.

Με διάφορες διαμαρτυρίες όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με τα σαμαράκια, έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες με ημίμετρα να καλυφθούν αυτές οι αστοχίες, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συαστάτη την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αυτή την προσπάθεια η οποία και ανακοίνωσε ότι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα είναι η ανακατασκευή του γιατί με τα ημίμετρα δεν μπορούμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα.

Εμείς ως Δήμος Ρήγα Φεραίου και μαζί με τον φίλο μας τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και το Δήμο Βόλου είμαστε η είσοδος της Μαγνησίας και του Πηλίου, ίσως του μεγαλύτερου τουριστικού μέρους της Ελλάδας. Θέλουμε λοιπόν να μπει στις άμεσες προτεραιότητες και της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να επιλυθεί επιτέλους αυτό το χρόνιο πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επισήμανε: «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι έστω και τώρα τους δίνεται μια ευκαιρία να δείξουν ότι πραγματικά δεν είναι όπως οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι κλέφτες που έφυγαν και το άρρωστο πολιτικό σύστημα που καρεψε και έκλεψε όλη την Ελλάδα με τέτοιου είδους έργα χωρίς όμως κανένας να πάει φυλακή.

Επί 15 χρόνια εδώ έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Ήρθε η ώρα να μην μείνουν στα χαρτιά και στα λόγια αλλά να κάνουν έργα.

Να κάνουν έργα και να μην μιλάνε πολύ, όπως γίνεται συνήθως.

Με τον σημερινό δεκάλεπτο συμβολικό αποκλεισμό στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Αγοραστό να επισπεύσει τις διαδικασίες και είμαι σίγουρος ότι είναι και δική του βούληση, γιατί μπροστά στις ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό.

Αυτό το κατάντημα στην είσοδο της Μαγνησίας είναι ότι πιο δυσφημιστικό για όλους μας».
ΠΕΒ

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου για τη βελτίωση τμήματος του οδικού δικτύου Βελεστίνο – Βόλος

Εν τω μεταξύ, δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η έγκριση των όρων διακήρυξης δημοπράτησης του έργου “Βελτίωση οδικού τμήματος Α/Κ Βελεστίνου – Βόλος από Χ.Θ.0+489 έως Χ.Θ. 3 +489» αρχικού προϋπολογισμού 9.200.000 ευρώ.

Το έργο είναι το πρώτο που θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020 και αφορά στη βελτίωση τμήματος του οδικού δικτύου Βελεστίνο – Βόλος, το οποίο χρήζει επέμβασης λόγω των αστοχιών της προηγούμενης εργολαβίας.

Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το έργο δημοπρατείται μετά από σχετική της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση