Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκαεπτά έργα στο Βόλο μέσω ΕΣΠΑ
Δεκαεπτά έργα στο Βόλο μέσω ΕΣΠΑ

Δεκαεπτά έργα στο Βόλο μέσω ΕΣΠΑ

Δεκαεπτά έργα για την πόλη, προϋπολογισμού  15,1 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κ. Αγοραστός.

Όπωςείπε”το 2014 όταν άρχιζε η προετοιμασία του νέου  είδαμε και διαβάσαμε τις αδυναμίες που είχαν οι μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας: Λάρισα και Βόλος (πάνω από 70.000 κατοίκους) και σχεδιάσαμε και εγκρίναμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το  βιώσιμης αστικής ανάπλασης και υπήρχε στενή  με δήμο Βόλου, ενώ πρόσθεσε: “Πρώτη φορά έχουμε ένα τόσο ολοκληρωμένο  και πετύχαμε να είμαστε σήμερα στην θέση να εγκρίνουμε αυτό το πρόγραμμα, μέλλοντος για την πόλη και αναμόρφωσής της. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει όλους τους στόχους της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σύμφωνα με την Ε.Ε. και δίνει λύση σε πάγια προβλήματα του Βόλου.

Στα έργα περιλαμβάνονται:

-Το  δημοτικό θέατρο λειτουργικό, με τα 5 εκ. που εντάξαμε στον πολιτισμό. Ένα θέατρο που περίμενε χρόνια.
Δημιουργούμε δρόμους στην περιοχή που επέλεξε ο δήμος με στοιχεία.

-Δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομους, πεζοδρομήσεις και πεζοδρόμια.

– εγκατάσταση και λειτουργία δανειζόμενων ποδηλάτων

-αναμορφώνεται το κτίριο του Κέντρου Κοινότητας

– δύο χώροι στάθμευσης στη Μαιάνδρου και στην οδό Αβέρωφ

-υποστηρικτικές διαδικασίες για νέες ΚΟΙΝΣΕΠ στον πολιτισμό

-1, 5  ευρώ για τόνωση της επιχειρηματικότητας (παλιό λιμεναρχείο αναμορφώνεται και θα δοθεί προς χρήση).

-job centers που θα εκπαιδεύουν και θα συμβουλεύουν αυτούς που θέλουν να βρουν δουλειά.

-παρέμβαση στους Ρομά και για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο Βόλου, όπως αστέγων κ.ά.

-Η Πλατεία Πανεπιστήμιου αναμορφώνεται με 700.000 ευρώ.

“Αισιοδοξούμε να δώσουμε άλλη δυναμική στην πόλη του Βόλου.
Είχαμε πόρους για νέα έργα και θυσιάσαμε αριθμούς για ανθρώπους. Έκλεισε κανονικά το άλλο ΈΣΠΑ και δεν μεταφέρθηκαν στο νέο. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές” τόνισε ο Κ. Αγοραστός κι ευχαρίστησε  τις υπηρεσίες και τη  διαχειριστική αρχή, το δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου  για τη   και το πρόγραμμα εν΄'ω επισήμανε ότι χρειάζεται ταχύτητα για την υλοποίηση.

Από την πλευρά του ο Θάνος Θεοδώρου ανέφερε: “Το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης από βασικούς στόχους δημοτικής αρχής. Φθάσαμε στο πρώτο μέρος του σχεδίου που είναι η έγκριση της όλης προσπάθειας και πλέον περνάμε με τον ίδιο ζήλο στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης. Το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης έρχεται και κουμπώνει με έργα που γίνονται με πόρους δήμου. 12 έργα εντάσσονται στο  και 15 έργα  δράσης που εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Αναφορικά με την υλοποίηση είπε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος εδώ και ένα χρόνο και από πλευράς μελετών και τεύχη δημοπράτησης και περιμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση για να τα καταθέσουμε κι ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για τη συνεργασία , τις υπηρεσίες του δήμου και την ομάδα εργασίας για να υλοποιηθεί το σχέδιο και διαχειριστική αρχή περιφέρειας για όλη τη συνεργασία.

Καμμία αντιπαράθεση Περιφέρειας- Δήμου Βόλου

Εν τω μεταξύ, στο παρελθόν ανήκουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ δήμου Βόλου και για το καλό των δημοτών του Βόλου και την ανάπτυξη της πόλης,μετά το σημερινό έστειλαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου στο περιθώριο της ανακοίνωσης έγκρισης έργων ύψους 15 εκ. ευρώ για το Βόλο.

“Εμείς ενώνουμε δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον της πόλης. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Εμείς απαιτήθηκε δουλειά χρόνων. Μιλάμε για ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Αγοραστός. Τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με το δήμο Βόλου τον οποίο ως Περιφέρεια συνέβαλλε για να χρηματοδοτηθεί για να γίνουν σημαντικά έργα, από τη στιγμή που ήταν ώριμα, παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα

Από την πλευρά του ο Θ. Θεοδώρου επισήμανε ότι “εμείς έχουμε πει επανειλημμένα τονίσει ότι όταν πρόκειται για συνεργασίες που ωφελούν την τοπική κοινωνία είμαστε θετικοί. Δεν υπήρχε παρεξήγηση με τον ίδιο περιφερειάρχη. Υπήρχαν άλλοι παράγοντες που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Πρέπει να μείνουμε στα θετικά, έρχονται χρήματα από το ΕΠΣΑ μέσω στο δήμο. Οι αντιπαραθέσεις ανήκουν στον παρελθόν και φυσικά δεν είχαν να κάνουν με το πρόσωπο του Περιφερειάρχη. Άλλοι παράγοντες είχαν συμβάλλει στη δημιουργία της ρήξης και τη δημιουργία αρνητικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας”. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ο κ. Αγοραστός θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο του Βόλου με αφορμή ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στην πόλη του Βόλου σε λίγες ημέρες.

Το πρόστιμο στην ΑΓΕΤ

Τέλος ο κ. Αγοραστός απέδωσε στο σχετικό νόμο, το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ ή άλλες ρυπαίνουσες βιομηχανίες μπορούν πληρώνοντας ένα μικρό για τα οικονομικά τους μεγέθη πρόστιμο να δρουν ανεξέλεγκτα. “Τους νόμους τους ψηφίζουν στη βουλή. Εμείς κάνουμε ελέγχους και επιβάλλουμε πρόστιμα σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε από τη βουλή. Αυτό είναι ξεκάθαρο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση