Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκάδες Βολιώτες έτρεξαν για την αιμοδοσία
Δεκάδες Βολιώτες έτρεξαν για την αιμοδοσία

Δεκάδες Βολιώτες έτρεξαν για την αιμοδοσία

Δεκάδες αθλητές και Βολιώτες κάθε ηλικίας έτρεξαν σήμερα το απόγευμα στην 14η λαμπαδηδρομία αγάπης που διοργάνωσαν ο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κι ο Δήμος , με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και την συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εργαζομένων Carrefour .

Ο Βόλος υποδέχθηκε στις 18.45 την φλόγα της ανθρωπιάς, την φλόγα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, την φλόγα της αλληλεγγύης. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι μία που σκοπό έχει να «ανάψει» στις καρδιές όλων των ανθρώπων την ελπίδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς για την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης.

Η φλόγα έφτασε στον Βόλο το απόγευμα παραλήφθηκε στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Λαρίσης, από τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου εργαζομένων Carrefour και έφτασε στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι αθλητικών συλλόγων, φορέων εθελοντών και δημοτών της πόλης τη μετέφεραν παραλιακά έως το οσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί και ακολούθησε θεατρική παράσταση με μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια και θέμα την «Ανθρωπιά», από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» Γελαγώτης «Η λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ίσως από τις ομορφότερες που πραγματοποιούνται για να διαδοθεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας. Εδώ και 14 χρόνια, κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο η φλόγα της αγάπης διατρέχει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την ευαισθητοποίηση της ς στο ζήτημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο και αυτό κάνει και η 14η λαμπαδηδρομία. Μέσα από τέτοιες συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να προσεγγίσουμε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από το εθελοντικό και τακτικό προσφερόμενο αίμα . Θα τα καταφέρουμε ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.»

Ο ίδιος πρόσθεσε λέγοντας ότι «Καταφέραμε όλο το Καλοκαίρι και ξεπεράσαμε όλε τις αντιξοότητες . Πιστεύουμε ότι και τώρα πάλι θα τα καταφέρουμε και θα καλύψουμε ώστε κανένας συνάνθρωπός μας να μην στερηθεί το αίμα που είναι σημαντικό για τη

Ο σύλλογος Αιμοδοτών, σύμφωνα με τον κ. Γελαγώτη, έχει 4.000 μέλη εκ των οποίων τα 2.000 είναι ενεργά , αφού τα υπόλοιπα λόγω ηλικίας ή λόγω ασθενειών δεν μπορούν να δώσουν αίμα. «Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με νέους αιμοδότες ούτως ώστε να υπάρχει η επάρκεια που χρειαζόμαστε για το οσοκομείο του Βόλου. Όλοι οι υγιείς άνθρωποι, ένας από κάθε οικογένεια, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστ. Μπατζιάκας που άναψε με τη φλόγα τον βωμό, είπε: «υποδεχόμαστε τη φλόγα της Αγάπης και όλοι μαζί θα στείλουμε το μήνυμα της προσφοράς, της συμμετοχής στον εθελοντισμό, της συναδέλφωσης και της αγάπης, γιατί με μια φιάλη αίμα μπορούμε να σώσουμε μία . Αυτό το μήνυμα στέλνουμε σήμερα στην κοινωνία και πρέπει να γίνει πράξη».

aima6aima5-2aima5-1aima3-1aima1-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση