Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκάδες μαθητές στη Μαγνησία για τους πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας
Δεκάδες μαθητές στη Μαγνησία για τους πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας

Δεκάδες μαθητές στη Μαγνησία για τους πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας

Στη Μαγνησία θα χτυπήσει για πρώτη φορά την Τετάρτη το πρωί η “καρδιά” του ποδηλατικού αθλητισμού με την διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Ποδηλασίας με την συμμετοχή 120 μαθητών απ' όλη την Ελλάδα σε μια διαδρομή που θα ξεκινάει από το γήπεδο των Καναλίων και θα καταλήγει στο Περίβλεπτο, περνώντας δίπλα από τη λίμνη .

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για επιτεύγματα του σχολικού αθλητισμού που ενισχύουν το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν δύο διαδρομές αντοχής μήκους 90 χιλιομέτρων για αγόρια και 60 χιλιομέτρων αντίστοιχα για κορίτσια. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διαδρομή ατομικής χρονομέτρησης μήκους 20 χιλιομέτρων για αγόρια και 15 χιλιομέτρων για κορίτσια.

Ενημέρωσε πως οι αγώνες θα γίνουν για πρώτη φορά στο νομό, μετά τις ενέργειες της υπεύθυνης του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Ιωάννας Ράμμου.

Ο ποδηλατοδρόμος των Καναλίων μήκους 92 χιλιομέτρων που έλαβε πιστοποίηση από το υπουργείο, θα περνά δίπλα από τη λίμνη και θα καταλήγει στο Περίβλεπτο, ενώ θα υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας οι αγώνες να φιλοξενούνται κάθε χρόνο στη Μαγνησία.

Λόγω του αγώνα έχουν ενημερωθεί οι των Καναλίων και του Περιβλέπτου να έχουν ανοικτά τα μαγαζιά τους για να εξυπηρετήσουν τους αθλητές και τους τους.

Η Ιωάννα Ράμμου υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Β'θμιας υπογράμμισε πως η διαδρομή επιλέχθηκε από τους Νίκο και Κώστα Βολικάκη και ξεκινάει από το γήπεδο των Καναλίων διασχίζοντας τη Κάρλα, και εξέφρασε την ελπίδα να στεφθεί από επιτυχία, καθώς σημείωσε ότι πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή.

Συμπλήρωσε πως θα λάβουν μέρος 100 με 120 μαθητές ξεκινώντας με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στις 11 το πρωί της Τετάρτης και στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των αγώνων, όπως και το αγώνισμα της αντοχής.

Ο αλητάρχης της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Νίκος Βολικάκης είπε πως αρχικά έγινε η σκέψη η διαδρομή να ξεκινήσει από τα και μέσω του Αγίου Δημητρίου, των Ασπρογείων να επιστρέψουν και πάλι πίσω στα , αλλά επειδή η απόσταση μεταξύ του πρώτου αθλητή και του τελευταίου θα ήταν μεγάλη για λόγους ασφαλείας η επιλέχθηκε η παραπάνω λύση.

Θα απαιτηθούν περίπου 3 ώρες μέχρι να τερματίσει και ο τελευταίος αθλητής – μαθητής, ενώ στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης τα κορίτσια θα κάνουν 7,5 μέχρι το και άλλα 7,5 για να επιστρέψουν, ενώ τα αγόρια θα διασχίσουν 10 και 10 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου “Βόλος” Κώστας Βολικάκης ανέφερε πως πέρυσι οι αγώνες είχαν γίνει στην Λάρισα και φέτος μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης διεξάγονται στη Μαγνησία.

Επισήμανε πως είναι στόχος να μονιμοποιηθεί εδώ η πραγματοποίηση τους, ώστε να αναδειχθεί η περιοχή και η και κάλεσε τους να μην εμπλακούν στη διαδικασία παρά να περιμένουν στον τερματισμό τα τους για να τα συγχαρούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση