Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δέκα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Δέκα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δέκα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σε δέκα ανέρχονται οι νεκροί στην από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα 93 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, κατέληξε την Παρασκευή.

Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, , ακόμη τρεις άνδρες είχαν χάσει τη μάχη για τη , δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη.

Παράλληλα ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα τα, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά στα 495. Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

«Δεν είναι », Με αυτή τη φράση ο κ. Τσιόδρας τα είπε όλα. «Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου τος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Επανέλαβε ότι το κύριο είναι «μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού».

Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση