Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δέκα μήνες με αναστολή σε 36χρονο Αλβανό που αρνήθηκε το αλκοτέστ
Δέκα μήνες με αναστολή σε 36χρονο Αλβανό που αρνήθηκε το αλκοτέστ

Δέκα μήνες με αναστολή σε 36χρονο Αλβανό που αρνήθηκε το αλκοτέστ

Συνολική ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση επέβαλλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 36χρονο Αλβανό που κατηγορούνταν για οδήγηση υπό την και για έλλειψη διπλώματος.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης από αστυνομικούς, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκο, όντας .

Η σύζυγος του εξετάστηκε ως μάρτυρας, λέγοντας πως ο άνδρας της πήγε με φίλους του που ήρθαν από την Αλβανία μια βόλτα, ενώ σπάνια καταναλώνει .

Όπως είπε τη του την πληροφορήθηκε αργά και μάλιστα ανησύχησε τηλεφωνώντας στην αστυνομία για να μάθει την τύχη του συζύγου της, όταν ξαφνικά άκουσε ότι έχει συλληφθεί.

Πρόσθεσε ότι έχουν τρία ανήλικα παιδιά, και πως πρόσφατα ο 36χρονος προσελήφθη ως εργάτης στη Χαλυβουργία, ενώ η ίδια είναι άνεργη.

Μάλιστα σημείωσε πως έχει άψογη συμπεριφορά απέναντι στην ίδια και στα παιδιά τους.

Ο άνδρας στην απολογία του δικαιολόγησε την άρνηση του να υποβληθεί σε έλεγχο αλκο λέγοντας πως οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, με τον ίδιο να τους ζητάει να τον λύσουν για να φυσήξει στο μηχάνημα, κάτι που δεν δέχθηκαν.

Ακόμα ανέφερε πως διαμένει στην και πως η άδεια του οχήματος είναι στο όνομα της γυναίκας του, αφού αυτός δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, παρά μόνο Αλβανικό. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να βγάλει, αλλά το θέμα έχει κολλήσει.

Ο εισαγγελέας της έδρας του συνέστησε στο μέλλον να είναι προσεκτικός με την συμπεριφορά του και καταλήγοντας πρότεινε να κριθεί ένοχος.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, που όμως σε δεύτερο βαθμό δεν θα ισχύσει λόγω του ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 1η Ιουλίου, καταργούνται οι χρηματικές ποινές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση