Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Debate: Με «κόκκινες κάρτες» η μάχη των πρωθυπουργών
Debate: Με «κόκκινες κάρτες» η μάχη των πρωθυπουργών

Debate: Με «κόκκινες κάρτες» η μάχη των πρωθυπουργών

Με τη βεβαιότητα ότι η έκβαση της αποψινής μονομαχίας τους στο στούντιο της ΕΡΤ μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά και την έκβαση της εκλογικής μάχης προσέρχονται οι κ. και Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο debate των Πρωθυπουργών.

Καθώς απομένουν λιγότερα από πέντε 24ώρα για την τυπική λήξη της προεκλογικής περιόδου, οι δύο εντείνουν την εκστρατεία τους και επιδιώκουν, προφανώς, και τη μεταξύ τους πόλωση τόσο για να ενισχύσουν τη συσπείρωση στα κομματικά τους ακροατήρια (σ.σ. κάτι που αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταγράφει απώλειες προς τη ΛΑ.Ε. και αλλού) όσο και για να συμπιέσουν τα μικρότερα κόμματα (εμφανώς η Ν.Δ. επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους από Ποτάμι, Πασοκ και ΑΝΕΛ).

Τα δύο επιτελεία επεδίωξαν η τηλεμαχία των δύο αρχηγών να χαρακτηριστεί από περισσότερη ζωντάνια, να είναι ουσιαστική πολιτικά και να μην παραπέμπει σε παράλληλους διαλόγους όπως στο debate των 7 την προηγούμενη Τετάρτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα μπορούν να ρωτήσουν ο ένας τον άλλο αλλά και να δείχνουν μέχρι και… κόκκινη κάρτα στο συνομιλητή τους, προκειμένου να σχολιάσουν, απορρίψουν ή δικαιολογήσουν όσα θα έχει πει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ (Κυρίτσης, Μιχόπουλος) και Νέας Δημοκρατίας (Καργκούνης, Γαβρά), η τηλεμαχία των δύο, που θα αρχίσει στις 21:00 απόψε σε εθνικό δίκτυο, θα περιλαμβάνει 4 γύρους.

Στον πρώτο γύρο, οι δέχονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους αλλά παράλληλα μπορούν να σχολιάζουν και τα λεγόμενα του πολιτικού τους αντιπάλου.

Στο δεύτερο γύρο, προβλέπεται η υποβολή ερώτησης από τον ένα αρχηγό στον άλλο, με δυνατότητα σχολιασμού της απάντησης από αυτόν που θέτει το ερώτημα.

Στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής (Π. Χαρίτος, ΕΡΤ) έχει δικαίωμα να θέσει δύο ίδιες ερωτήσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ

Στον τέταρτο και καταληκτικό γύρο, προβλέπεται η εκφώνηση του μηνύματος που θέλει κάθε ένας εκ των αρχηγών να απευθύνει προς τους πολίτες.

Πιο αναλυτικά:
Ο πρώτος γύρος των ερωτήσεων από τους 6 δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη αφορά στην εσωτερική πολιτική [Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.] και η δεύτερη στην εξωτερική πολιτική [Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα]. Κάθε υποβάλλει ερώτημα διάρκειας μέχρι μισού λεπτού ενώ, μετά την απάντηση του αρχηγού, έχει δικαίωμα να επανέλθει για 15 δευτερόλεπτα. Η απάντηση του πολιτικού αρχηγού δεν μπορεί να ξεπερνά το 1:30΄. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις (6 στην πρώτη ενότητα για τα εσωτερικά και 6 στη δεύτερη ενότητα για τα εξωτερικά θέματα). Επιπλέον, κάθε πολιτικός αρχηγός έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα και άρα 6 συνολικά κάρτες από κάθε πλευρά. Με την «κόκκινη κάρτα», ο πολιτικός αρχηγός αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για 1:00΄ προκειμένου να σχολιάσει όσα ελέχθησαν.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση