Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”
ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”

ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”

Τον…φόβο της ΕΡΓΗΛ έχει η σχετικά με τα που αναμένει να εισπράξει μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών και για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην κεντρική εξουσία, προκειμένου να δημιουργηθεί νόμος – “ασπίδα” που δεν θα επιτρέπει την κατάσχεση χρημάτων που προέρχονται από χρηματοδοτήσεις και αφορούν έργα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΓΗΛ απέστειλε κατασχετήρια έγγραφα προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρά το γεγονός ότι η Επιχείρηση διαθέτει λογαριασμό μόνο στην παραπάνω τράπεζα και περιμένει την των χρημάτων μέσω του “Φιλόδημου”.

Ο πρόεδρος της , Στέργιος Παπαευσταθίου απάντησε μετά από σχετική , πως έχει γίνει ήδη έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται προστασία των χρημάτων που κατατίθενται από το εθνικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και αφορούν έργα.

Το υπουργείο απάντησε θετικά και τις επόμενες ημέρες, στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα περιλαμβάνεται και τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που, ουσιαστικά, θα γλιτώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από μια ενδεχόμενη κατάσχεση των χρημάτων της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, «στη νομοθεσία δεν περιγράφεται ακριβώς ότι τα από κρατικές χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε έργα δεν μπορούν να κατασχεθούν και αυτή ήταν η συγκεκριμένη πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ προς το Υπουργείο Οικονομικών. Ως ΔΕΥΑΜΒ καταθέσαμε πρόταση για το Ταμείο Παρακαταθηκών και για την προστασία δανείων μέσω του «ΦιλόΔημου». Ενδέχεται το Υπουργείο να το επεκτείνει περισσότερο».

«Δεν κάνουμε κάποια κίνηση για να προχωρήσουμε στην σύναψη των συμβάσεων για τα έργα, γιατί περιμένουμε την τροπολογία. Μέχρι τώρα έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν χρήματα από έργα, όπως άλλωστε έχει γίνει και με τα χρήματα στην Τράπεζα Ελλάδος για τα χρηματοδοτούμενα. Περιμένουμε και την απόφαση του Εφετείου της Λάρισας, που εκδικάστηκε στις 20 Απριλίου 2018. Κάνουμε νομικές ενέργειες για να μπορέσουμε να ανακόψουμε όλες τις προσπάθειες» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Υπογραμμίζεται πως η ΔΕΥΑΜΒ, μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης για τι ς Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, , Αγριάς, Αρτέμιδας, με ποσό χρηματοδότησης 2.634.100 .

Ακόμα προχώρησε στην ένταξη του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων με ποσό χρηματοδότησης 2.593.243,64 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τον ιστορικό ναό Αγίου Δημητρίου Ψηλώματας αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/ZfOPGm5qpN -

  • Παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/Bll429H4eT -

  • Σύλληψη σε κορωνοπάρτι στο Βόλο - https://t.co/9kaD0TLL8m -

"Αλιεύοντας" την είδηση