Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”
ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”

ΔΕΑΜΒ: Απόφαση -ασπίδα για την προστασία των χρημάτων του “Φιλόδημου”

Τον…φόβο της ΕΡΓΗΛ έχει η ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τα χρήματα που αναμένει να εισπράξει μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών και για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην κεντρική εξουσία, προκειμένου να δημιουργηθεί νόμος – “ασπίδα” που δεν θα επιτρέπει την χρημάτων που προέρχονται από χρηματοδοτήσεις και αφορούν έργα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΓΗΛ απέστειλε κατασχετήρια έγγραφα προς την Συνεταιριστική Θεσσαλίας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρά το γεγονός ότι η Επιχείρηση διαθέτει λογαριασμό μόνο στην παραπάνω και περιμένει την των χρημάτων μέσω του “Φιλόδημου”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου απάντησε μετά από σχετική ερώτηση, πως έχει γίνει ήδη έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται προστασία των χρημάτων που κατατίθενται από το εθνικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και αφορούν έργα.

Το υπουργείο απάντησε θετικά και τις επόμενες ημέρες, στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα περιλαμβάνεται και τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που, ουσιαστικά, θα γλιτώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από μια ενδεχόμενη των χρημάτων της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, «στη δεν περιγράφεται ακριβώς ότι τα χρήματα από κρατικές χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε έργα δεν μπορούν να κατασχεθούν και αυτή ήταν η συγκεκριμένη πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ προς το . Ως ΔΕΥΑΜΒ καταθέσαμε πρόταση για το Ταμείο Παρακαταθηκών και για την προστασία δανείων μέσω του «ΦιλόΔημου». Ενδέχεται το Υπουργείο να το επεκτείνει περισσότερο».

«Δεν κάνουμε κάποια κίνηση για να προχωρήσουμε στην σύναψη των συμβάσεων για τα έργα, γιατί περιμένουμε την τροπολογία. Μέχρι τώρα έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν χρήματα από έργα, όπως άλλωστε έχει γίνει και με τα χρήματα στην Ελλάδος για τα χρηματοδοτούμενα. Περιμένουμε και την απόφαση του Εφετείου της Λάρισας, που εκδικάστηκε στις 20 Απριλίου . Κάνουμε νομικές ενέργειες για να μπορέσουμε να ανακόψουμε όλες τις προσπάθειες» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Υπογραμμίζεται πως η ΔΕΥΑΜΒ, μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης για τι ς Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας, με ποσό χρηματοδότησης 2.634.100 .

Ακόμα προχώρησε στην ένταξη του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων με ποσό χρηματοδότησης 2.593.243,64 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση