Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δάσκαλοι – Καθηγητές: Επιτακτική η ανάγκη για διορισμούς εκπαιδευτικών
Δάσκαλοι – Καθηγητές: Επιτακτική η ανάγκη για διορισμούς εκπαιδευτικών

Δάσκαλοι – Καθηγητές: Επιτακτική η ανάγκη για διορισμούς εκπαιδευτικών

Παράσταση ς έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, πραγματοποίη στη 1 το μεσημέρι δάσκαλοι και του νομού, ζητώντας την ικανού αριθμού εκπαιδευτικών με μόνιμη σχέση εργασίας από πλευράς υπουργείου Παιδείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Απόστολος Μούσιος μίλησε για την ύπαρξη 91 οργανικών κενών στη και συγκεκριμένα 9 δασκάλων, 50 ειδικής αγωγής και 32 διαφόρων ειδικοτήτων όπως εικαστικών, θεατρικής αγωγής, ς και γερμανικών.

Έκανε ακόμα λόγο για 38 κενά στην Παράλληλη Στήριξη, με οι γονείς να αναγκάζονται να πληρώσουν κάποιον ιδιώτη εκπαιδευτικό για να έχει το παιδί τους τη βοήθεια που χρειάζεται κατά την μαθησιακή διαδικασία, κάτι που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, δεδομένου ότι πολλοί από τους γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Υπενθύμισε ότι σε διάστημα δέκα ετών έχουν προσληφθεί μόλις 278 μόνιμοι εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2008 – και έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 17.000 και σημείωσε ότι παρά τις δηλώσεις διαφόρων υπουργών για 20.000 διορισμούς δεν έχει γίνει τίποτα.

“Εμείς ζητούμε να γίνουν άμεσα οι διορισμοί που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο για την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του και οι να σταματήσουν να δουλεύουν μέχρι και 17 χρόνια από περιοχή σε περιοχή, χωρίς να έχουν μια μόνιμη θέση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν την συνταξιοδότηση, μιας και ήδη οι συντάξεις έχουν μειωθεί από τις 13 Μαίου και μετά, καθώς αυτοί που αποχωρούν έχουν μειωμένες αποδοχές κατά 27%.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή εμφανίστηκε επιφυλακτική σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα των προσλήψεων εκπαιδευτικών από το υπουργείο και έκανε λόγο για μικρά προβλήματα σχετικά με τα κενά στο νομό.

Επισήμανε ότι πάγιο αίτημα του κλάδου είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, κάτι που προς το δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, Ωρομισθίων Κωνσταντίνα Ρηγάκη ανέφερε ότι συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να καλυφθούν τα κενά.

Τάχθηκε κατά του διαχωρισμού των ειδικοτήτων και αναπληρωτών που όπως είπε γίνεται, και κάλεσε σε ενιαίο αγώνα και τους εκπαιδευτικούς από την ειδική αγωγή και αυτούς από τις ειδικότητες, στο κοινό αίτημα των μαζικών προσλήψεων για να καλυφθούν οι ανάγκες στην εκπαίδευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση