Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Covid Free Wallet: Tαυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό
Covid Free Wallet: Tαυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό

Covid Free Wallet: Tαυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό

H εφρμογή Covid Free GR Wallet που ντικαθιστά τα εκτυπωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων, τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.

Πλέον οι πολίτες μπορούν να εισάγουν την τους ταυτότητα στο κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διας, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε πως «παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε να φέρουν μαζί τους οι πολίτες και την ταυτότητά τους και να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ουσιαστικά ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την γέννησης».

Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διας «αυτό από σήμερα θα είναι ενσωματωμένο στο πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας του».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο στα τους μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της ή του Play Store.

Για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο «πορτοφόλι», ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Βήμα – βήμα η αποθήκευση του πιστοποιητικού στο Covid Free GR Wallet

Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό σας ή στο tablet σας.

Στη συνέχεια, φορτώστε το πιστοποιητικό στην εφαρμογή. Σημειώνεται ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού (ΕΔΩ) είτε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 (ΕΔΩ).

Το ανέβασμα του πιστοποιητικού στην εφαρμογή γίνεται με τους εξής δύο τρόπους:

•Με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη)
•Με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό σε μορφή PDF)

Εφόσον το πιστοποιητικό εισαχθεί στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι», προκειμένου κατά τον έλεγχο να διαβάζονται εύκολα το όνομα, η γέννησης και η ημερομηνία εμβολιασμού.

Mε τον ίδιο τρόπο «φορτώνονται» στην εφαρμογή τα πιστοποιητικά νόσησης και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ.

Να σημειωθεί ότι η αποθήκευση πιστοποιητικών είναι δυνατή για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση