Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χτύπησε 37χρονο ντελιβερά μεθυσμένος με το αμάξι του και “έφαγε” 10 μήνες
Χτύπησε 37χρονο ντελιβερά μεθυσμένος με το αμάξι του και “έφαγε” 10 μήνες

Χτύπησε 37χρονο ντελιβερά μεθυσμένος με το αμάξι του και “έφαγε” 10 μήνες

Στα “μαλακά” έπεσε ένας 76χρονος Βολιώτης, αφού το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του μείωσε κατά πολύ τη πρωτόδικη ποινή των 32 μηνών που του είχε επιβληθεί, σε 10 μήνες με αναστολή, καθώς είχε παρασύρει και εγκαταλείψει 37χρονο ντελιβερά στο κέντρο της πόλης, οδηγώντας μεθυσμένος.

Ειδικότερα ο 76χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 27 Φεβρουαρίου του 2015 γύρω στις 7:10 το βράδυ κινούνταν με ταχύτητα επί της οδού Κ. Καρτάλη, όταν στο ύψος της Μαγνήτων χτύπησε με τον καθρέφτη και με την πόρτα του αυτοκινήτου του, τον 37χρονο ντελιβερά, που στεκόταν μπροστά από τη μηχανή του στο , δένοντας το κουτί μεταφοράς των προϊόντων στη σχάρα.

Ο 37χρονος έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα του, με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση στους χιαστούς του ποδιού, κάκωση ώμου, θλαστικό τραύμα δύο εκατοστών στο κεφάλι και να χτυπήσει και στην κνήμη, με τον 76χρονο να τον εγκαταλείπει και να εξαφανίζεται.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τραυματία, και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στο μεταξύ ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού συγκράτησε τις πινακίδες του οχήματος του ηλικιωμένου, ενημερώνοντας την αστυνομία που μετέβη στον τόπο του ατυχήματος.

Αμέσως ξεκινήσαν έρευνες από της ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τον 76χρονο γύρω στις 19:40 να κινείται στην οδό Ιωλκού και αφού τον σταμάτησαν προχώρησαν στην σύλληψη του.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ, και διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα οινοπνεύματος, αφού είχε 0,80 χλγ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη πρώτη μέτρηση και 0,75 στη δεύτερη.

Έτσι εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, και στη συνέχεια το του επέβαλε συνολική ποινή ς 36 μηνών με αναστολή και , για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα σωματικών βλαβών, και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος που εκπροσώπησε τον κατηγορούμενο στη , στην αγόρευση του μεταξύ άλλων έκανε λόγο για συνυπευθυνότητα του τος που βρίσκονταν την ώρα του ατυχήματος στο , προσθέτοντας πως ο πελάτης του δεν κατάλαβε ότι τον χτύπησε.

Επίσης ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόθεση να τον τραυματίσει και μάλιστα έστειλε τη σύζυγο του στο Νοσοκομείο για να δει πως είναι η κατάσταση της υγείας του τος.

Τελικά το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό του επέβαλε συνολική ποινή ς 10 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200€, και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων του αυτοκινήτου για τρείς μήνες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση