Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρυσό μετάλλιο οι ομάδες ρομποτικής του «8ου Γυμνασίου Βόλου»
Χρυσό μετάλλιο οι ομάδες ρομποτικής του «8ου Γυμνασίου Βόλου»

Χρυσό μετάλλιο οι ομάδες ρομποτικής του «8ου Γυμνασίου Βόλου»


Στον «4ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη»

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε το «8ο Βόλου» από το «4ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη».

Η ομάδα «Argo-droids» κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες που διαγωνίστηκαν στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία γυμνασίου.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, αφορούσε μια από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις των στη βιομηχανία: την ταξινόμηση προϊόντων με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους.

Οι μαθητές έπρεπε μέσα σε τέσσερις ώρες να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 επίπεδα δυσκολίας, να κατασκευάσουν ένα και να το προγραμματίσουν, έτσι ώστε να μεταφέρει και να ταξινομεί σε συγκεκριμένες θέσεις κουτιά διαφορετικών μεγεθών.

Η ομάδα «Argo-droids» επέλεξε το δυσκολότερο επίπεδο και έβγαλε εις πέρας τις περισσότερες προκλήσεις, ώστε να πετύχει 150 πόντους με άριστα το 200.

Επιπλέον στο φεστιβάλ συμμετείχαν και οι “” του εργαστηρίου ρομποτικής οι «Centaur-bots», που κατάφεραν να αποσπάσουν έπαινο για την ολοκλήρωση σε υψηλό βαθμό των προκλήσεων του αγώνα και να αποδείξουν ότι κατέχουν σε υψηλό βαθμό τις αρχές τις ρομποτικής.

Την χρυσή ομάδα «Argo-drοids» αποτελούν οι: Κουσκουρίδας Στέργιος, ικολέρης Κυριαζής και Μιχαηλίδης Αναστάσης από την Β' τάξη, ενώ τους βετεράνους Centaur-bots οι: Καραγιάννης Δημήτρης, Κουτσερής ιάννης, Αϊδαλής ρηγόρης και Βογιατζιδόπουλος Γιώργος.

Προπονητές των ομάδων είναι ο καθηγητής ς Σαμαράς ικόλαος και η καθηγήτρια Φυσικής Καλογήρου Αναστασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση