Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρυσή νεολαία στον ελληνικό αθλητισμό
Χρυσή νεολαία στον ελληνικό αθλητισμό

Χρυσή νεολαία στον ελληνικό αθλητισμό

Σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, για την , ο κατάφερε να φέρει χαμόγελα και περηφάνια στα πρόσωπα των Ελλήνων. Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, Γκολομέεβ, Παπαχρήστου, , αγωνίστηκαν σε κορυφαίες διοργανώσεις στα αθλήματά τους και μας έκαναν υπερήφανους, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στους υψηλότερους ιστούς.

Στην κορυφή της Ευρώπης οι «κυρίες των αιθέρων»

Την αρχή έκαναν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι «κυρίες των αιθέρων» Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, οι οποίες αγωνίστηκαν για την πρωτιά στο γυναικείο επί κοντώ, με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη να αναδεικνύεται και πάλι και τη Νικόλ να μένει στη δεύτερη θέση.

Και οι δύο αθλήτριες κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες έκαναν τον γύρο του θριάμβου και αποθεώθηκαν.

Χρυσό στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου

Τη «σκυτάλη» των ελληνικών διακρίσεων στη συνέχεια πήρε η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 14,60 μ. στο τριπλούν.

Το 14,60 που κατέφερε, αποτελεί κορυφαία φετινή επίδοση και την έστεψε για πρώτη φορά «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στο άλμα εις μήκος και στην κορυφή της Ευρώπης

Iστορία έγραψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου ο Μίλτος Τεντόγλου. Με άλμα στα 8,25 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής Ευρώπης για τον ελληνικό στίβο.

Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

Tο πρώτο «γαλανόλευκο» μετάλλιο από αγώνισμα παρατεταμένης ταχύτητας θα φέρει στη χ μας η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Η πρωταθλήτρια των 400μ., με χρόνο 50.45, ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, παρόλο που ασχολείται μόνο έναν χρόνο με αυτό το αγώνισμα. Η επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο ανήκε στη Φανή Χαλκιά από το 2004 και ήταν 50.56).

Η πρωταθλήτριά μας έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε τελικό ευρωπαϊκό πρωταθλήματος στα 400 μ. και, μάλιστα, στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε μετάλλιο.

Αυτό το τρόπαιο προστέθηκε δίπλα στις επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου (χρυσό, μήκος), Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό, επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (χρυσό, τριπλούν), Νικόλ Κυριακοπούλου (ασημένιο, επί κοντώ).

Ανέβηκαν στο βάθρο Γκολομέεβ και Χρήστου 

Στη Γλασκώβη πραγματοποιήθηκε και το Ευρωπαϊκό της κολύμβησης. Ο 21χρονος Απόστολος Χρήστου και ο 25χρονος Κριστιάν Γκολομέεβ ανέβηκαν στο βάθρο, στα μ. υπτίως και στα 50 μ. ελευθέρως.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ευρώπης στα 50 μ. ελευθέρως με χρόνο 21.44, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Η κούρσα του 25χρονου κολυμβητή ήταν εκπληκτική. Μάλιστα, στο δεύτερο μισό της διαδρομής «φλέρταρε» με το χρυσό μετάλλιο, το οποίο, τελικά, κατέκτησε ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουν με 21.34, με τρίτο τον Ιταλό Αντρεά Βεργκάνι με 21.68.

Το μετάλλιο του Κριστιάν Γκολομέεβ είναι το 20ό της ελληνικής κολύμβησης από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ακόμη μία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στην ιστιοπλοΐα

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου διεξήχθησαν στο Ααρχους της Δανίας τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα των ολυμπιακών κατηγοριών ιστιοπλοΐας.

Στα 470, οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, 22 και 23 ετών, αντιστοίχως, έφεραν στη χ μας την πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Η δεύτερη «γαλανόλευκη» πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη ιστιοπλοΐα ήρθε από την Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία ύστερα από δέκα κούρσες, κατετάγη 16η στη γενική κατάταξη στα Λέιζερ Ράντιαλ και έφερε τη χώρα μας στη 12η θέση.

«Εισιτήρια» για το έπαιρναν οι 18 πρώτες χώρες (ένα πλήρωμα από κάθε χώρα). Ετσι, η πρόσθεσε στις προκρίσεις τη δεύτερη, ύστερα από αυτή που κατέκτησαν οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στα 470.

Στον τελικό του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ

Τέλος, στους αθλητές που έδωσαν χαρά στους Ελληνες θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 19χρονονος νίκησε τον θριαμβευτή του Νόβακ Τζόκοβιτς και σήμερα, ανήμερα των εικοστών του γενεθλίων, θα διεκδικήσει τον τίτλο του Rogers Cup απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, τον οποίο εάν νικήσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο top 12 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση