Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρυσές Σφαίρες με Σπίλμπεργκ – Μακ Ντόνα
Χρυσές Σφαίρες με Σπίλμπεργκ – Μακ Ντόνα

Χρυσές Σφαίρες με Σπίλμπεργκ – Μακ Ντόνα

«Είμαι ο οικοδεσπότης σας, Τζερόντ Καρμάικλ, και θα σας πω γιατί είμαι εδώ. Είμαι εδώ επειδή είμαι μαύρος».

Έτσι ξεκίνησε τον εναρκτήριο λόγο του εν μέσω γέλιων και χειροκροτημάτων –κάποιων από αυτών μάλλον αμήχανων– ο Αμερικανός κωμικός, ο οποίος χθες τα ξημερώματα παρουσίασε την 80ή απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Υστερα από μια χρονιά ς λόγω των σκανδάλων (φυλετικών και οικονομικών) που έπληξαν την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, τα αστέρια του σινεμά επέστρεψαν στις θέσεις τους γύρω από ακριβές σαμπάνιες, άλλοι για να γιορτάσουν και άλλοι για να… πνίξουν τον πόνο τους, σε μια απονομή πάντως καλά «μοιρασμένη» και με λίγες εκπλήξεις,

Στην πλευρά των ευχαριστημένων βρίσκεται σίγουρα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο βετεράνος σκηνοθέτης έκανε φέτος κατάθεση ψυχής –και κινηματογραφικής τέχνης– με το «Fabelmans», το οποίο απέσπασε τα καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας. «Κρυβόμουν από αυτή την από τότε που ήμουν 17 χρόνων. Εβαζα εμπόδια στον δρόμο μου γι' αυτή την . Κομα της υπάρχουν σε πολλές ταινίες μου. Ο “Ε.Τ.” και οι “Στενές επαφές” έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με αυτήν, όμως ποτέ δεν είχα το θάρρος να την πω ευθέως. (…) Και μετά ήρθε η πανδημία και σκέφτηκα ότι ίσως κανείς μας δεν θα έχει πια την ευκαιρία να πει την ιστορία του», ανέφερε συγκινημένος από μικροφώνου ο Σπίλμπεργκ. Στην προσεχή τελετή των Οσκαρ μπροστά του θα βρει (τουλάχιστον) έναν μεγάλο ανταγωνιστή. Ο Μάρτιν Μακ Ντόνα είδε τα δικά του «Πνεύματα του Ινισέριν» να φεύγουν από τη χθεσινή απονομή με τρία για την καλύτερη κωμική ταινία, το σενάριο και τον Α΄ ανδρικό ρόλο του Κόλιν Φάρελ. Η νίκη του τελευταίου δεν αποτέλεσε έκπληξη, τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλη όσο η επιση του Οστιν Μπάτλερ στην ανάλογη δραματική κατηγορία. Εκεί το μεγάλο –και οσκαρικό– φαβορί ήταν ο Μπρένταν Φρέιζερ της «Φάλαινας», ωστόσο το δηλωμένο μποϊκοτάζ του τελευταίου στις μάλλον του στέρησε το βραβείο, με αυτό να καταλήξει στα χέρια του ανερχόμενου πρωταγωνιστή του «Ελβις».

Χρυσές Σφαίρες με Σπίλμπεργκ – Μακ Ντόνα και στο βάθος… Οσκαρ-1

Οσο για τους γυναικείους ρόλους, εκεί τα πράγματα ήταν πιο αναμενόμενα με τη μαγευτική Κέιτ Μπλάνσετ του «Tar» να επικρατεί της εξίσου υπέροχης Μισέλ Γουίλιαμς («Fabelmans»), αν και οι δυο τους θα βρεθούν σίγουρα κοντά και στην οσκαρική ψηφοφορία. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί και η νίκη της Μισέλ Γέο στην κατηγορία της κωμωδίας, όπως και συνολικά του φαινομένου της χρονιάς «Τα πάντα όλα», το οποίο κέρδισε επίσης επίσης τον Β΄ ανδρικό ρόλο με τον Κε Χούι Κουάν.

, όμως, σημαίνει και μικρή οθόνη. Εκεί μάλιστα συντελέστηκε ίσως και η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, με το επικό αλλά νεόκοπο «House of the Dragon» να αφήνει πίσω του τον τελευταίο κύκλο του «Better Call Saul», καθώς και το ιδιοφυές «Severance» στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής σειράς. Στην κωμωδία, αντιθέτως, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα με το «Abbot Elementary» της Κουίντα Μπράνσον να σαρώνει αποσπώντας τρία βραβεία. Αλλο ένα τέτοιο πήρε η Ζεντάγια για το «Euphoria», ενώ στη σκηνή ανέβηκε και η (αμίμητη) Τζένιφερ Κούλιτζ για τη δουλειά της στον πρόσφατο εξαιρετικό δεύτερο κύκλο του «The White Lotus».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση