Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΣΠΟΡ / Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο
Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο

Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο

Με την ποδηλασία να αποτελεί… οικογενειακό άθλημα, ο Χρήστος Βολικάκης είναι έτοιμος για να κάνει αύριο τις κούρσες της ζωής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα πάρει μέρος στο όμνιουμ της ποδηλασίας και θα ανέβει στο ποδήλατο με στόχο να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ένα όνειρο για το οποίο έχει θυσιάσει πέντε χρόνια από τη του. Ένα όνειρο που τον ώθησε να αλλάξει αγώνισμα προκειμένου να βρεθεί σε ακόμη μία ολυμπιακή διοργάνωση.

Το Ολυμπιακό Χωριό της ποδηλασίας βρίσκεται στην πόλη Ίζου, στον νομό Σιζουόκα. Ο Χρήστος Βολικάκης μετράει τις ώρες που απομένουν για να μπει στην πίστα αλλά μετράει και τα ρεκόρ που κάνουν οι ποδηλάτες στα αγωνίσματα που έχουν ξεκινήσει. «Έχουν αρχίσει οι αγώνες στην πίστα και «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι χρόνοι είναι υψηλοί. Το ομαδικό ακόμα και ο 8ος χρόνος ήταν καλύτερος από το προηγούμενο ολυμπιακό ρεκόρ», λέει όταν τον ρωτάμε εάν «δοκίμασε» το ποδηλατοδρόμιο, απαντάει: «Είναι ένα πολύ γρήγορο ποδηλατοδρόμιο. Δυστυχώς δεν έχω εικόνα από τους αντιπάλους μου. Κάποιους από αυτούς έχω να τους δω από το 2019 σε αγώνα. Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Έγιναν λίγοι αγώνες. Όλοι οι αντίπαλοι μου όμως είναι ένας κι ένας. Εδώ βρίσκονται οι 20 καλύτεροι του κόσμου στο όμνιουμ. Τα πάντα θα φανούν μέσα στον αγώνα. Πάμε για το καλύτερο δυνατόν».

Στο Τόκιο, ο Χρήστος Βολικάκης θα πάρει μέρος στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του. Στους τρεις προηγούμενους είχε αγωνιστεί στο κέιριν. Τώρα θα πάρει μέρος στο όμνιουμ. Το όμνιουμ περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα (scratch, tempo, elimination, proints), τα οποία θα διεξαχθούν μέσα σε λιγότερες από τρεις ώρες. Ο πρωταθλητής μας είναι ο μόνος στην ιστορία του αθλήματος που από το κέιριν πέρασε στο όμνιουμ και κατάφερε να πάρει ολυμπιακή πρόκριση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε άλλη μία ολυμπιακή διοργάνωση. Οι συναθλητές μου, στις συζητήσεις που έχουμε, μου λένε ότι αυτό αποτελεί επίτευγμα. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά αθλήματα. Από την ταχύτητα πέρασα στην αντοχή. Θα παίξει μεγάλο ρόλο πως θα αντιδράσει ο καθένας. Εάν σου βγει η πρώτη κούρσα συνεχίζει με άλλη ψυχολογική διάθεση. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο», τόνισε ο κορυφαίος, εν ενεργεία, μας.
Στο ποδηλατοδρόμιο, δίπλα στον Χρήστο Βολικάκη θα βρίσκεται ο 4ος στο σπριντ στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ο παλαιός πρωταθλητής και νυν Λάμπρος Βασιλόπουλος.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση