Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου
Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου

Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου

 

Διδικσία κατασχέσεων λογαριασμών  οφειλετών

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η απολογιστική έκθεση  της διαχείρισης του υ του Δήμου Βόλου κατά την οικονομική χρήση του 2015.

Όπως προκύπτει το ταμειακό υιπο ανέρχεται σε 10 εκ. €, ενώ κινήθηκε διαδικασία κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 1.000 οφειλετών, για οφειλές προς τον Δήμο πριν το 2012, για την είσπραξή τους.

Με βάση την έκθεση τα  έσοδα το 2015 ανήλθαν στα 70.087.995,26 ευρώ , ενώ στο αυτό περιλαμβάνεται και το χρηματικό υιπο από το 2014, ύψους 6.603.129,05 ευρώ.

Όσον αφορά τα έξοδα για το 2015 , το σύνολο των δαπανών ανήλθε στο ποσό των 59.522.128,63 ευρώ.

Ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων  από τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν μέσα  στη χρήση του 2014 , παραμένει χρηματικό υπόλοιπο  10.565.866,63 ευρώ.

Αναφορικά με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων (ασφαλισμένου- εργοδότη) που  αποδόθηκαν το 2015 ανέρχονται σε 6.403.347,82 ευρώ.

Για τα καθυστερούμενα  έσοδα, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία , παρά την  ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβλήθηκε και την παρακολούθηση των εσόδων, παρέμεινα ανείσπρακτα έσοδα από τέλη,  δικαιώματα και φόρους και στη νέα χρήση  θα επιδιωχθεί η είσπραξή τους , μαζί με τα έσοδα του 2016, αφού θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα και αναγκαστικά μέτρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε διευκρινίσεις γιατί την απολογιστική έκθεση  της διαχείρισης του υ υπογράφει ο πρώην ταμίας Στ. Ρηγόπουλος, που εκκρεμεί δικαστική υπόθεση εις βάρος του, για να του απαντήσουν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Δημ. Πέγιος όσο και η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Βάσω Παπαδανιήλ ότι δεν μπορούσε να υπογράψει άλλος αφού στη χρήση του 2015 υπεύθυνος του ταμείου ήταν ο πρώην ταμίας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή δεν  χρησιμοποιεί το υπόλοιπο  των  10.565.866,63 ευρώ για την κάλυψη αναγκών , σημειώνοντας ότι  στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες.

Απαντώντας η κα Παπαδανιήλ είπε δεν έχει τέτοιες καταστάσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας, τονίζοντας πως ό,τι έρχεται στην οικονομική υπηρεσία πληρώνεται άμεσα.

Κατά της απολογιστικής έκθεσης  της διαχείρισης του ταμείου για το 2015 ψήφισαν οι κ.κ. Πατσιαντάς και Νάνος.

Αναλαμβάνει ανάδοχος στη σήραγγα Γορίτσας

Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε από την Διοίκηση η  για τον ανάδοχο  που θα αναλάβει τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας στη Γορίτσα.

Το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχει  υπογραφεί η σχετική και ο ανάδοχος  αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση