Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου
Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου

Χρηματικό υπόλοιπο 10,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Βόλου

 

Διαδικασία κατασχέσεων λογαριασμών  οφειλετών

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η απολογιστική   της διαχείρισης του ταμείου του Δήμου Βόλου κατά την οικονομική χρήση του 2015.

Όπως προκύπτει το ταμειακό υπόλοιπο ανέρχεται σε 10 εκ. €, ενώ κινήθηκε διαδικασία κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 1.000 οφειλετών, για οφειλές προς τον Δήμο πριν το 2012, για την είσπραξή τους.

Με βάση την τα  έσοδα το 2015 ανήλθαν στα 70.087.995,26 ευρώ , ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το χρηματικό υπόλοιπο από το 2014, ύψους 6.603.129,05 ευρώ.

Όσον αφορά τα έξοδα για το 2015 , το σύνολο των δαπανών ανήλθε στο ποσό των 59.522.128,63 ευρώ.

Ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων  από τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν μέσα  στη χρήση του 2014 , παραμένει χρηματικό υπόλοιπο  10.565.866,63 ευρώ.

Αναφορικά με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων (ασφαλισμένου- εργοδότη) που  αποδόθηκαν το 2015 ανέρχονται σε 6.403.347,82 ευρώ.

ια τα καθυστερούμενα  έσοδα, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία , παρά την  ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβλήθηκε και την παρακολούθηση των εσόδων, παρέμεινα ανείσπρακτα έσοδα από ,  δικαιώματα και φόρους και στη νέα χρήση  θα επιδιωχθεί η είσπραξή τους , μαζί με τα έσοδα του 2016, αφού θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα και αναγκαστικά μέτρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε διευκρινίσεις γιατί την απολογιστική έκθεση  της διαχείρισης του ταμείου υπογράφει ο πρώην ταμίας Στ. Ρηγόπουλος, που εκκρεμεί δικαστική υπόθεση εις βάρος του, για να του απαντήσουν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Δημ. Πέγιος όσο και η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Βάσω Παπαδανιήλ ότι δεν μπορούσε να υπογράψει άλλος αφού στη χρήση του 2015 υπεύθυνος του ταμείου ήταν ο πρώην ταμίας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. άνος παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή δεν  χρησιμοποιεί το υπόλοιπο  των  10.565.866,63 ευρώ για την κάλυψη αναγκών , σημειώνοντας ότι  στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες.

Απαντώντας η κα Παπαδανιήλ είπε δεν έχει τέτοιες καταστάσεις από την , τονίζοντας πως ό,τι έρχεται στην οικονομική υπηρεσία πληρώνεται άμεσα.

Κατά της απολογιστικής έκθεσης  της διαχείρισης του ταμείου για το 2015 ψήφισαν οι κ.κ. Πατσιαντάς και άνος.

Αναλαμβάνει ανάδοχος στη σήραγγα ορίτσας

Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε από την η  σύμβαση για τον ανάδοχο  που θα αναλάβει τη φύλαξη και της σήραγγας στη Γορίτσα.

Το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχει  υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ο ανάδοχος  αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση