Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα
Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, για το έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο και .

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, επτά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, και συγκεκριμένα τα εξής: Άκτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος-ΑΤ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άβαξ, Αρχιρόδον, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Θεμέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,   Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε: «Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι και η διαμόρφωση συνθηκών για και πρόοδο συνεχίζονται. Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, σήμερα η διαδικασία ς ενδιαφέροντος για το έργο “Υλο φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και ”. Ένα έργο που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Σήμερα, λοιπόν, η εν λόγω διαδικασία προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς επτά επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο και Λαμία. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η προώθηση και ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι βέβαιη, όπως και οι θετικές επιπτώσεις αυτού στην ευρύτερη περιοχή. Θερμές ευχαριστίες στο γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα. Και συνεχίζουμε.»

Ως προς τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, εκτιμάται ότι έως τον Σεπτέμβριο θα επιλεγούν οι έξι καλύτερες προσφορές, προκειμένου να ξεκινήσει ανταγωνιστικός δις για τον καθορισμό των λεπτομερειών του έργου.

Μέχρι το καλοκαίρι του αναμένεται να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος, ώστε σε 2-3 έτη από τότε να έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση