Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα
Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ενδιαφέρον από επτά επενδυτικά σχήματα

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, για το έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις φοιτητικές και εγκαταστάσεις σε Βόλο και Λαμία.

Όπως ανέφερε ο Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, επτά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, και συγκεκριμένα τα εξής: Άκτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ, , Άβαξ, Αρχιρόδον, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Θεμέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,   Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε: «Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι μεταρ και η διαμόρφωση συνθηκών για και πρόοδο συνεχίζονται. Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, σήμερα η διαδικασία ς ενδιαφέροντος για το έργο “Υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία”. Ένα έργο που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Σήμερα, λοιπόν, η εν λόγω διαδικασία προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς επτά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για φοιτητικές και εγκαταστάσεις σε Βόλο και Λαμία. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η προώθηση και ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι βέβαιη, όπως και οι θετικές επιπτώσεις αυτού στην ευρύτερη περιοχή. Θερμές ευχαριστίες στο γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα. Και συνεχίζουμε.»

Ως προς τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, εκτιμάται ότι έως τον Σεπτέμβριο θα επιλεγούν οι έξι καλύτερες προσφορές, προκειμένου να ξεκινήσει ανταγωνιστικός διάλογος για τον καθορισμό των λεπτομερειών του έργου.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος, ώστε σε 2-3 έτη από τότε να έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση