Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στο Πήλιο
Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στο Πήλιο

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στο Πήλιο

 Η πολιτεία στέκεται αρωγός στις πληγείσες περιοχές

Επίσκεψη σε περιοχές του Πηλίου που επλήγησαν πρόσφατα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ο υφ στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από , Χρήστος Τριαντόπουλος, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο κ. Τριαντόπουλος συμμετείχε σε συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς και φορείς και παραγωγούς, με θέμα τα προβλήματα που προκάλεσε η «Αθηνά» και τη στήριξη που δρομολογείται.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε το Βένετο και το Κεραμίδι (και συγκεκριμένα το Καμάρι, την Αγριλιά και τον Άγιο Ιωάννη) και μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Παλληκάρη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κεραμιδίου  και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής πραγματοποίησαν στα σημεία που σημειώθηκαν σημαντικές από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Έπειτα από την αυτοψία, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «οι υποδομές στο Κεραμίδι, στο Βένετο, στο Καμάρι και στους άλλους οικισμούς της περιοχές επλήγησαν από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο προσβασιμότητας, όσο και λειτουργίας, που επηρεάζουν δυσμενώς την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την εικόνα των περιοχών. Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις κοινότητες της περιοχής, με έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι σε υποδομές και δίκτυο. Προς αυτή την κατεύθυνση, παραμένουμε σε στενή συνεργασία».

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του , Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του , συνοδευόμενοι από τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη και αυτοδιοικητικούς της περιοχής, επισκέφτηκαν τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης για τις ζημιές που προκάλεσαν τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, καθώς και γύρω από το ζήτημα της επιτάχυνσης των μέτρων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2018.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Βρεθήκαμε στον Κισσό, όπου επισκεφτήκαμε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και είχαμε σύσκεψη με παραγωγούς στο κέντρο του χωριού, εστιάζοντας στη διαδικασία των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η οποία και προχωρά άμεσα, καθώς ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είναι τα αρμόδια κλιμάκια στην περιοχή. Παράλληλα, στο υπάρχουν μία σειρά από υποδομών και δίκτυα, τόσο στον Κισσό, όσο και στο και στη Μακρυρράχη, τα οποία επιβαρύνθηκαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα και τα οποία χρήζουν αποκατάστασης. Επίσης, στη Μακρυρράχη έγινε εκτενής συζήτησης με τους κατοίκους της περιοχής για το ζήτημα των κατολισθήσεων -και τις εκκρεμότητες από το 2018- ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία αποκατάστασης. Η πολιτεία θα είναι δίπλα στην περιοχή και στους πολίτες της, ώστε να καταφέρουμε -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί».

Τέλος, ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε αναλυτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό, για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, καθώς και για τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο αγροτικό οδικό δίκτυο και σε υποδομές, με τον υφυπουργό να σημειώνει ότι και σε αυτή την περίπτωση η αρωγή της πολιτικής θα είναι εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Κυβερνητικού κλιμακίου στο Πήλιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετέβη στη Βόρεια για να συντονίσουν τα προληπτικά μέτρα και τις σχετικές διαδικασίες ενόψει επικείμενο επιβαρυντικών για την περιοχή καιρικών φαινομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση