Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρ. Σταϊκούρας: Πρόσθετες παρεμβάσεις για ενίσχυση εισοδήματος του πολίτη
Χρ. Σταϊκούρας: Πρόσθετες παρεμβάσεις για ενίσχυση εισοδήματος του πολίτη

Χρ. Σταϊκούρας: Πρόσθετες παρεμβάσεις για ενίσχυση εισοδήματος του πολίτη

Στο Βόλο βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομίας,  Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα ομιλητές σε εκδήλωση της ΔΠ Μαγνησίας  στις 7.00 το απόγευμα ,   στην κατάμεστη αίθουσα του  ξενοδοχείου «Βόλος Παλλάς».

Ο κ. Σταϊκούρας,  ευχαρίστησε τους συναδέλφους, στην και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μαζί, έτσι ώστε η χώρα να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, προσπερνώντας μια σειρά από παράλληλες και διαδοχικές κρίσεις.

«Ο βασικός λόγος που είμαι εδώ, είναι να ακούσω, να αφουγκραστώ προβλήματα, προβληματισμούς, αγωνίες της ς, σε μια περίοδο ιστορική. Η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει ικανοποιητικά, έχει πετύχει, μαζί με την , με θυσίες της κοινωνίας, να ανακάμψει ισχυρά η οικονομία της το 2021, να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, με σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας» ανέφερε.

Επίσης έδωσε  δύο στοιχεία για το Νομό Μαγνησίας, λέγοντας:  «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις στη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερα από 272 εκ. ευρώ. Στο τέλος του 2021, οι καταθέσεις των Μαγνησιωτών, ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκ. ευρώ το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει, ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί και το ίδιο θα κάνουμε και στην τρέχουσα συγκυρία, σε μια νέα κρίση, σε έναν πόλεμο, σε μια ενεργειακή κρίση.
Γι' αυτό και η κυβέρνηση έλαβε πρόσθετες , για να ενισχύσουν το εισόδημα του πολίτη, το οποίο πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ροκανίζεται σημαντικά.

Κάνουμε στην ενέργεια, παρεμβάσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, σε ότι αφορά τα καύσιμα, παρεμβάσεις στις επιστρεπτέες προκαταβολές, σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δις ευρώ και μόνο την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ. ευρώ».

Όπως είπε, προσφέρουμε σημαντικές ανάσες, ένα νέο δίχτυ ασφαλείας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε το σύνολο του κόστους.
«Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, μαζί με συναδέλφους του στην Ευρώπη, γιατί απαιτούνται και Ευρωπαϊκές λύσεις, σε ό,τι αφορά τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο για να έχει τη δυνατότητα το κάθε κράτος μέλος να βοηθήσει περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ανασχεθεί η κερδοσκοπία στις τιμές των καυσίμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με αυτοπεποίθηση, με σύνεση και με σωφροσύνη, κάνει το καλύτερο που μπορεί στο πλαίσιο του εφικτού για την κοινωνία, κρατάει «πολεμοφόδια» και για το μέλλον, όταν δεν γνωρίζει κανένας, αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της αβεβαιότητας, την έκταση του προβλήματος, το επόμενο χρονικό διάστημα και εξέφρασε αισιοδοξία ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αυτή η μεγάλη θετική εικόνα για την οικονομία αποτυπώθηκε χθες το βράδυ, με μια νέα αναβάθμιση της χώρας και στόχος είναι κοινωνία και Πολιτεία με σκληρή δουλειά και συνεννόηση να τα καταφέρουμε και πάλι, ώστε να έχουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε περισσότερες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, που είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική κυβέρνηση.

Μείωση του  ΕΝΦΙΑ
Η κυβερνητική πλειοψηφία την Τετάρτη θα ψηφίσει έναν νέο μόνο, που μειώνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας μόνιμα στην Ελληνική κοινωνία.
«Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά θα δούνε ακόμη μεγαλύτερο μειωμένο ΕΝΦΙΑ από φέτος και μετά. Πριν από τρία χρόνια το βασικό ζήτημα που είχε τεθεί από την κοινωνία και ένας από τους βασικούς λόγους που ψηφίστηκε η ΝΔ ήταν η μείωση των φόρων. Και το κάνουμε», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Όπως είπε τα φυσικά πρόσωπα φέτος θα πληρώσουν, σε σχέση με το 2018, περίπου 1 δις € χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ.
Επίσης ανέφερε ότι δεν αλλάζει η βασική στόχευση που είναι οι μειώσεις φόρου και ασφαλιστικών εισφορών κυρίως για τη μεσαία τάξη.

Για  τα καύσιμα
Για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρώπη είπε ότι άλλες χώρες έχουν προσχωρήσει σε στοχευμένες ενισχύσεις κοινωνικών στρωμάτων σε ό,τι αφορά στα καύσιμα και άλλες χώρες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Η , ανέφερε ότι θα κάνει κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα που επέλεξε να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, με μια πολιτική που έχει κοινωνικό πρόσημο, γιατί αυτός είναι και ο διαθέσιμος χώρος.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση έκανε την της για στοχευμένα μέτρα στους συμπατριώτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, γιατί έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πρόσθεσε δε ότι είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να κατηγορούν την κυβέρνηση για μη μείωση του ΕΦΚ, αυτοί που το 2016 και το 2017 αύξησαν τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Για τους μικρομεσαίους

Για τους μικρομεσαίους που χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, ο υπουργός ανέφερε « Πριν από δυο χρόνια, όταν ξεκινούσε η υγειονομική κρίση, οι ίδιοι φορείς εξέφραζαν την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους ότι τα μέτρα θα ήταν και τότε ανεπαρκή, θα είχαμε των λουκέτων και διόγκωση της ανεργίας. Νομίζω σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση, με τα στοχευμένα μέτρα της  πέτυχε όχι μόνο να μην αυξηθούν τα λουκέτα, αλλά να δημιουργηθούν πολλές νέες επιχειρήσεις και να μειωθεί η ανεργία σημαντικά, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, τα τελευταία δυο χρόνια. Στις εύλογες αγωνίες της κοινωνίας, σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας, η κυβέρνηση αυτούς τους κινδύνους τους έχει λάβει υπόψη και παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, την κατάλληλη στιγμή σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για όσο χρειαστεί. Θα βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενισχύσουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το μέλλον της και ταυτόχρονα έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να βοηθάμε για όσο χρειαστεί».

Χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές και στελέχη της ΔΠ Μαγνησίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

 

Στα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τα μέλη της ΔΕΕΠ Μαγνησίας παρουσίας της υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και του γραμματέα Οργανωτικού και διευθυντή γραφείου προέδρου Στέλιο Κονταδάκη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νίκος Αθανασάκης αφού τους καλωσόρισε στο Νομό , πρόσφερε αναμνηστικά δώρα, άνοιξε την συζήτηση και ακολούθησε γόνιμος διάλογος σε επίκαιρα θέματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση