Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χρ. Σπίρτζης: Τέσσερις νέοι κόμβοι στη Μαγνησία
Χρ. Σπίρτζης: Τέσσερις νέοι κόμβοι  στη Μαγνησία

Χρ. Σπίρτζης: Τέσσερις νέοι κόμβοι στη Μαγνησία

Εκτός από τους τέσσερις κυκλικούς κι άλλους δύο κόμβους στο δρόμο Λάρισας – Βόλο
Τη επιπλέον  τεσσάρων  κόμβων στη Μαγνησία, θα κάνει  το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών,  σύμφωνα με  τον υπουργό  Χρ. Σπίρτζης που βρέθηκε στο Βόλο , συνοδευόμενος από τους δύο γεν. γραμματείς  και στελέχη του κόμματος κι έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.
Σύμφωνα με τον υπουργό, έχε ξεκινήσει η μελέτη, ολοκληρώνεται τον Ιούνιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με την Βιομηχανική Περιοχή – με κατάργηση του S και υλοποίηση του έργου έξω από τον αστικό ιστό, ενώ η δημοπράτησή του αναμένεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.
Επίσης ενημέρωσε πως υπάρχουν έργα που έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο όπως είναι οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι ύψους 1.600.000 ευρώ και οι δύο κυκλικοί κόμβοι στο δρόμο Λάρισας – Βόλου ύψους 1 εκ. ευρώ.
Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε συ, που δεν έγινε νωρίτερα επίσκεψη στο Βόλο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα αυτοκινητοδρόμων και στη “μάχη” που -όπως είπε -δίνει το Υπουργείο για αλλαγές στις δημόσιες . “Έχουμε   συγκεκριμένη πρόταση για τις δημόσιες . Πρέπει να βρούμε έξυπνους τρόπους να μειώσουμε  το κόστος των διοδίων” δήλωσε και συμπλήρωσε ότι στα πλάνα του Υπουργείου είναι μέσα στο να έχει τοποθετηθεί ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων για δίκαιη χρέωση στους οδικούς άξονες.
Επίσης  ανέφερε ότι το Υπουργείο δίνει βαρύτητα στη νέα γενιά έργων, όπως είναι τα σιδηροδρομικά και τα έργα σταθερής τροχιάς που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγική δομή.
 Ο υπουργός συμβούλεψε τους φορείς να δούν  έργα συνδυαστικά που θα συμβάλλουν στην παραγωγικότητα της περιοχής και σημείωσε:  “Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει εμείς δεν είναι για έργα που είναι “έργα βιτρίνας” αλλά που θα έχουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Τέτοια έργα είναι το ρέμα στην Παιδόπολη, συνδυαστικά με τη συνέχιση του περιφερειακού (παράκαμψη Αγριάς) μέχρι το Μαλάκι. Θα χρηματοδοτήσουμε άλλους τέσσερις κόμβους (Μπουρμπουλήθρα, Αθηνών – Λαρίσης, Μάραθος – Κριθαριά και Χρυσή Ακτή), ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα με ένα οδικό έργα στην Μπουρμπουλήθρα”. Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι σε συνεργασία με την Θεσσαλίας και μόλις ανοίξει το ΠΕΠ Θεσσαλίας θα ενταχθεί το έργο του περιφερειακού ( ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης – Μπουρμπουλήθρα).
Ο ΥΠΟΜΕΔΙ είπε ακόμη  ότι έχει προχωρήσει η μελέτη βιωσιμότητας για τη σιδηροδρομική σύνδεση  του αεροδρομίου με το λιμάνι του Βόλου και το λιμάνι του Αλμυρού, ενώ γίνονται συζητήσεις και για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Διαδικαστικά προβλήματα, παρουσιάζονται στο μεγάλο έργο της παράκαμψης Ζαγοράς,   έργο που σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη δεν είναι ενταγμένο σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά υπάρχει η πρόθεση να επικαιροποιηθούν οι μελέτες για την α΄φάση και να αναζητηθεί η , ενώ  επίσης συζητούνται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, έργα σε αλιευτικά καταφύγια και λιμάνια.
Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί ο Νόμος για τα υδατοδρόμια κι όπως είπε “Ο Βόλος είναι μία καλή περιοχή. Στο Υπουργείο έχουμε πει ότι  αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες κι υπάρξει ενδιαφέρον από τοπικούς φορείς, το Υπουργείο θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση”.
Βάρος σύμφωνα με τον υπουργό δίνεται και στα εμπορευματικά  κέντρα, τονίζοντας ότι “Ο Βόλος είναι ένα μεγάλο λιμάνι και πρέπει να γίνει διαβούλευση για το προφίλ που θα έχει και ήδη η αρμόδια υπηρεσία της ΓΑΙΑΟΣΕ  εξετάζει προοπτικές.

Σχετικά με το θέμα του αεροδρομίου, ο ΥΠΟΜΕΔΙ είπε ότι είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς αλλά το ενδιαφέρον έμεινε στα λόγια και δεν προχώρησε σε ενέργεια, τονίζοντας ότι το Υπουργείο έχει διάθεση για συνεργασία, ενώ για τον Ε65, χαρακτήρισ το έργο   “καινοτόμο” με τη   “ότι στην αναθεώρηση των συμβάσεων που έγιναν το 2013 προτάθηκαν δύο λύσεις:  η πρώτη ήταν η μείωση του φυσικού αντικειμένου και η δεύτερη αύξηση των εγγυήσεων κι επιλέχθηκε η πρώτη , δηλαδή να “κοπεί” το τέλος και η αρχή του δρόμου. Εμείς επιστρέψαμε στις διαδικασίες για την έγκριση από την Ε.Ε. για το νότιο τμήμα κι έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις και για την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος και συνολικά του Ε65″.

Κλείνοντας άφησε αιχμές στους προκατόχους του λέγοντας  ότι “κληρονόμησε κουτσουρεμένες χρηματοδοτήσεις” ωστόσο εκτίμησε ότι τα έχει πάει καλά το Υπουργείο επισημαίνοντας ότι “αν θέλουμε να έχουμε καινοτόμο δρόμο αντίστασης πρέπει να τρέξουμε καινοτόμες δράσεις”.
Η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ευχαρίστησε τον κ. Σπίρτζη για τη συνεργασία που είχαν, ενώ οι βουλευτές της Μαγνησίας Μ. Μπαλλής, Αλ. Μεϊκόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ανέφεραν ότι οι είναι αποτέλεσμα συλς δουλειάς κι έχει βαρύτητα το γεγονός ότι ο υπουργός τα ανακοινώνει ο ίδιος από τον Βόλο.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση