Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χωρίς συζήτηση για το χρέος το Eurogroup της Δευτέρας
Χωρίς συζήτηση για το χρέος το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς συζήτηση για το χρέος το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς συζήτηση για το χρέος θα εξελιχθεί το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς ακόμα οι τεχνικές συζητήσεις που γίνονται δεν είναι σε σημείο για περαιτέρω ανάλυση από τους υπουργούς Οικονομικών. Ευρωπαίος αξιωματούχος σε σημερινή ενημέρωση του σε δημοσιογράφους τόνιζε πως στην των υπουργών οικονομικών δεν θα συζητηθεί ούτε και το ζήτημα της μελλοντικής επιτήρησης μετά το .

Τα δύο αυτά θέματα αναμένονται να συζητηθούν στο επόμενο Εurogroup τον Απρίλιο στην . Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως η  των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα πήγε «αρκετά καλά» και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα, τον Μάιο. «Είναι δύσκολο, αλλά εφικτό» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ς από τα εθνικά κοινοβούλια και ύστερα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα δώσει το τελικό πράσινο . Το υπόλοιπο 1 δισ. αναμένεται να εκταμιευθεί τον Απρίλιο, εφόσον η έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ληξιπρόθεσμων οφειλών και έχει σημειωθεί πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τέλος σε σχέση με πληροφορίες για επέκταση του ελληνικού προγράμματος μετά την 20η Αυγούστου ο αξιωματούχος τις διέψευσε λέγοντας: «το είδα στον Τύπο και με εξέπληξε πάρα πολύ, δεν το έχω ξανακούσει πουθενά».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση