Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χωρίς ρεύμα και νερό η Αλόννησος
Χωρίς ρεύμα και νερό η Αλόννησος

Χωρίς ρεύμα και νερό η Αλόννησος

Στο “ψυγείο”

Κλειστά τα σχολεία σε Σποράδες, Αλμυρό και Βόλο

Χωρίς ρεύμα και νερό  είναι η Αλόννησος και το χιόνι έχει φθάσει το ενάμισι μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό ζητούν να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης .

Σύμφωνα με την  αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το νησί βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Η ίδια εξήγησε:  “Ο δήμαρχος κ. Βαφίνης δεν μπορεί να πλησιάσει το δημαρχείο να στείλει ένα email στο αρμόδιο υπουργείο για να γίνει η διαδικασία του αιτήματος όπως προβλέπεται. Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να έλθει το ρεύμα και ατο νερό στο νησί.

Στη Σκόπελο το χιόνι έχει φθάσει το ένα μέτρο και συνεχίζει να χιονίζει, εκεί όμως υπάρχει για την ώρα ρεύμα. Οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδενός και το αλάτι που ρίχνουν οι αλατιέρες γίνεται κρύσταλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρευματοδότηση έχει κοπεί και στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο.

Κλειστά τα σχολεία σε Σκόπελο-Αλόννησο

Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου το χιόνι φθάνει το ένα μέτρο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Επίσης τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο  και μεθαύριο και στο Δήμο Αλμυρού αλλά και στο  Δήμο  Βόλου.

Ο

Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί μη λειτουργίας των σχολείων αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, με απόφαση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδη, ενημερώνουμε ότι η κατά Νόμο απόφαση λαμβάνεται από τον δήμαρχο Βόλου και τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.

Αργότερα και μέσα στην ημέρα, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θα ληφθεί και η ανάλογη απόφαση, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των μαθητών και όχι τις επιθυμίες των συνδικαλιστών.

Για τα υπόλοιπα σχολεία της χερσαίας Μαγνησίας, η ζητά από τους διευθυντές να συνεννοηθούν με τους Δήμους και να εξετάσουν αν πρέπει να γίνουν μαθήματα, με γνώμονα ότι προέχει η των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στη χερσαία Μαγνησία επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και  ο πάγος έχει καλύψει τα πάντα. Οι είναι ανοιχτοί αλλά απαιτείται οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

“Στην οδό Λαρίσης το 80% του οδοστρώματος είναι καθαρό αλλά στα πλάγια, όπου άφηνε σωρούς χιονιού το μηχάνημα έχουν δημιουργηθεί βουνά πάγου”  είπε η κα. Κολυνδρίνη και πρόσθεσε: ” Εδώ στην Αγριά, στην ΕΨΑ που χιόνι δεν έχει, τα πάντα είαι παγωμένα και όπως μου έλεγαν οι των μηχανημάτων, σπάζουν με τις αξίνες το αλάτι για να πέσει στο δρόμο. Έχει κρυσταλλώσει”. Μερικές ενδεικτικές θερμοκρασίες σήμερα στη Μαγνησία, -12 στα Χάνια και στη Ζαγορά, -10 στην ,-5 στην πόλη του Βόλου.
Σήμερα το Χιονοδρομικό θα ανοίξει στις 10:30 τόσο για το κοινό όσο και για να συνεχιστούν οι πανελλήνιοι σκι, τεχνικής κατάβασης.

Στο  Βόλο

Στο δήμο Βόλου επιχειρούν μηχανήματα και αλατιέρες στους δρόμους που οδηγούν προς , Κουκουράβα, Κάπουρνα, Φυτόκο και Μελισσάτικα.

Οι είναι ανοιχτοί στις ανατολικές δημοτικές ενότητες όπως Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος,  ενώ αύριο θα προμηθευτεί ο δήμος νέο αλάτι γιατί από Τρίτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας,  είπε η αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βιολέτα Καντόλα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι προσπάθειες του μηχανισμού του Δήμου Βόλου για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης, που η κακοκαιρία, κυρίως λόγω του παρατεταμένου παγετού, προκαλεί.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τα στελέχη και τους υπαλλήλους που μετέχουν στην προσπάθεια αυτή και που με τη συγκινητική φιλοτιμία και τον άψογο επαγγελματισμό τους, με δεδομένες τις αντικειμενικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, έχουν επιτύχει θετικότατα αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι η κακοκαιρία, αναμένεται να συνεχιστεί, ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε συνεχή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κάθε λίγο ανακύπτουν και για τον λόγο αυτό την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση