Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ Μαγνησίας
Χωρίς προβλήματα  οι πανελλαδικές  εξετάσεις στα ΕΠΑΛ  Μαγνησίας

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ Μαγνησίας

Αύριο οι πανελλήνιες και στα ΓΕΛ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνη οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στη .

Οι υποψήφιοι, κλήθηκαν να αναπτύξουν και να αναφερθούν στα θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις, ενώ το κείμενο που τους δόθηκε ήταν απόσπασμα από βιβλίο του Γ. Θεοτοκά.

Να σημειωθεί ότι από τους 379 υποψηφίους των ΕΠΑΛ στη , παρουσιάστηκαν οι 305 (απουσίαζαν 74).

Σύμφωνα με τον διευθυντή Β'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη «Σήμερα οι ές των ΕΠΑΛ κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια σε έναν αγώνα για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και την εισαγωγή τους σε ένα άλλο εκπαιδευτικό επίπεδο, την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν και απολυτήριο και πτυχίο και αξιοποιούν το απολυτήριό τους και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου για πρώτη φορά φέτος ένα ποσοστό θα εισαχθεί και στα πανεπιστήμια».

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στα δύο εξεταστικά κέντρα δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας και πρόεδρος του 2ου Εξεταστικού Κέντρου Αντ. Ανδριανίδης, ανέφερε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά.

Κατά τις 8.30 το πρωί παραλήφθηκαν τα θέματα, φωτοτυπήθηκαν και παραδόθηκαν στους υποψηφίους. Στο συγκεκριμένο , σε σύνολο 176 εγγεγραμμένων προσήλθαν οι 137 κι απουσίασαν 39. Στις 9.00 το πρωί ξεκίνησαν οι εξετάσεις και στις 10.01 υπήρξε η πρώτη αποχώρηση υποψηφίου.

Να σημειωθεί ότι αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόκειται για τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλείστε να δώσετε στη σας, αλλά και η αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Είτε επιτύχετε όμως είτε όχι, θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, ότι οι πανελλήνιες είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή στη σας.

Η Παιδεία είναι μια συνεχής διαδικασία εμβάθυνσης στο «δι» της γνώσης, της ανάπτυξης και καλλιέργειας της προσωπικότητάς σας. Είναι ο «πηγαιμός για την Ιθάκη»!

Τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση, να ζήσετε νέες εμπειρίες και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να κτίσετε το δικό σας μέλλον αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Ως γονείς, είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα, όχι μόνο των εξετάσεων, αλλά όλης σας της ζωής.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε υγεία, και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας.

"Αλιεύοντας" την είδηση