Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Χωρίς προβλήματα η έναρξη των Πανελλαδικών στα ΓΕΛ
Χωρίς προβλήματα η έναρξη των Πανελλαδικών στα ΓΕΛ

Χωρίς προβλήματα η έναρξη των Πανελλαδικών στα ΓΕΛ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας,με το θέμα της Έκθεσης και Νεοελληνικής Γλώσσας, που βασίστηκε σε ομιλία του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα και αφορά στον άνθρωπο, την επιστήμη και τους επιστήμονες.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 8.30 το πρωί, κοινοποιήθηκαν αμέσως στα σχολεία και στις 9 ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους πρώτους να παραδίδουν τα γραπτά τους στις 10 το πρωί.

Η Αρετή Τζανετοπούλου, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία. Όπως ανέφερε, το θέμα των Πανελλαδικών στην έκθεση σε σχέση με το ρόλο του επιστήμονα, είναι καίριο και σημαντικό και εκτίμησε ότι τα παιδιά θα προβληματιστούν και θα γράψουν καλά.Μόνο ένα ερώτημα τέθηκε που μεταφέρθηκε και απαντήθηκε από το υπουργείο.

Η Παρασκευή Λοντρίδου, διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανέφερε ότι συνολικά οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει είναι 1.435 αλλά συμμετείχαν 1.390 και 45 απουσίασαν.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου Ανδρέας Συκιώτης τόνισε ότι οι εξετάσεις ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς και τα παιδιά ήταν ευδιάθετα. Το θέμα είναι από τα διδαγμένα και αυτό διαπιστώθηκε ότι χαροποίησε τα παιδιά.

Όσον αφορά στο θέμα που δόθηκε, είχε δύο ερωτήματα: στη συμβολή της επιστήμης στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων και το δεύτερο τις αρετές που θα πρέπει να διαθέτει ένας επιστήμονας προκειμένου να έχει ουσιαστική συμβολή στην επίλυσή τους.

Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα, οι μαθητές για άλλη μια φορά δεν άκουσαν τις υποδείξεις να μην πάρουν κινητά μαζί τους, οπότε οι συσκευές συγκεντρώθηκαν, οι μαθητές έγραψαν το όνομά τους, υπέγραψαν και τα παραλαμβάνουν αφού τελειώσουν τις εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι στη χερσαία Μαγνησία η συμμετοχή στις Πανελλαδικές είναι 96,86%, αρκετά υψηλό ποσοστό και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • MVP του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη συνεχή χρονιά - https://t.co/R7yZzrvCBM -

  • Η επιστροφή του Θεόφιλου στον Βόλο - https://t.co/uknkNs3t7z -

  • Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Μαγνησίας - https://t.co/8N9XPEPGMX -

"Αλιεύοντας" την είδηση