Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χωρίς νέες προτάσεις στο Eurogroup ο Τσακαλώτος
Χωρίς νέες προτάσεις στο Eurogroup ο Τσακαλώτος

Χωρίς νέες προτάσεις στο Eurogroup ο Τσακαλώτος

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

 Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup καθώς η ελληνική πλευρά προσήλθε χωρίς νέες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να εξετάσει τις προτάσεις που θα στείλει η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

«Ακούσαμε τον Ελληνα συνάδελφό μας, την εκτίμησή του για την κατάσταση καθώς και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την ελληνική κυβέρνηση. Δεν μας παρουσίασε προς το παρόν κάποιες νέες προτάσεις αλλά αναμένεται κατ’αρχήν να μας στείλει αρκετά σύντομα μια νέα επιστολή με την οποία θα καταθέτει αίτημα για βοήθεια από τον ESM και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς με βάση τις οποίες θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία», ανέφερε στη δήλωση του ο πρόεδρος του Eurogroup.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπάρχει έντονη η αίσθηση του κατεπείγοντος». Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και ο χρόνος είναι περιορισμένος», κατέληξε.

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε σήμερα στο Eurogroup χωρίς προτάσεις. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι η Αθήνα θα υποβάλει αιτήματα και προτάσεις την Τετάρτη, μέσω επιστολής την οποία θα στείλει στους θεσμούς. Οταν οι ελληνικές προτάσεις φτάσουν στα χέρια των θεσμών, τότε αυτοί θα προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους.

Πάντως, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι «το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής».

«Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις.

Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους», αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν ότι «οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος. Συμφωνία που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση