Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χωρίς μελέτη πυροπροστασίας η πλειοψηφία σχολικών μονάδων στη Μαγνησία
Χωρίς μελέτη πυροπροστασίας η πλειοψηφία σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Χωρίς μελέτη πυροπροστασίας η πλειοψηφία σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Χωρίς είναι η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Β’/θμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία (69 σε σύνολο 74), μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σχετικές μελέτες διαθέτουν μόλις πέντε σχολικές μονάδες και η ΔΔΕ ζήτησε από τους διευθυντές να απευθυνθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι η Δευτεροβάθμια Μαγνησίας υλοποιεί πρόγραμμα ισχυροποίησης ων σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση κρίσεων, κυρίως από φυσικά αίτια. Το πλαίσιο αυτό, προέβη σε διαδικασίες διερεύνησης ύπαρξης μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της. «Οι διαδικασίες αυτές ανέδειξαν ότι μόνο πέντε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 74 που υπάρχουν στο νομό, διαθέτουν μελέτη πυροπροστασίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 7 που Π.Δ. 71/88», επισημαίνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατόπιν αυτού, η υπηρεσία παρείχε κατευθύνσεις στους διευθυντές των σχολείων, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες δραστηριοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, στην αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διατάξεις.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι διευθυντές των σχολείων είναι:

-Ειδικός κάθε σχολικής μονάδας, ώστε ο εξοπλισμός, τα μέσα και η δομή, να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της νομοθεσίας (Π.Δ. 71/88 και της Πυρ. Διάτ. 16/2015 ΦΕΚ 2326 Β’ περί μέτρων και μέσων πυροπροστασίας εκπαιδευτηρίων.

-Οι αναγκαίες τεχνικές και η προμήθεια εξοπλισμού (αν απαιτείται) για τον ίδιο λόγο.

-Η σύνταξη κατάλληλης μελέτης και η υποβολή της στις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές, προς έκδοση σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

Η Δευτεροβάθμια ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες ότι όλα τα σχολεία διαθέτουν συστήματα τοπικής κατάσβεσης, κυρίως φορητά (πυροσβεστήρες) και επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς για την παροχή άμεσης βοήθειας, με πρωταρχικό τους μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.

Επιπλέον συνεργάζεται άψογα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την επιμόρφωση των καθηγητών για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, για την οποία εκφράζει άλλη μια φορά την ικανοποίησή της.

Τέλος η Δευτεροβάθμια Μαγνησίας τονίζει ότι η πιστοποίηση των σχολικών μονάδων, πέραν του γεγονότος ότι απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα διασφαλίσει πλήρως τις σχολικές μονάδες έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση