Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Χωρίς… καπέλο από φέτος τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα»
Χωρίς… καπέλο από φέτος τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα»

Χωρίς… καπέλο από φέτος τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα»

Φθηνότερα θα είναι από φέτος τα «τέλη με τον μήνα», καθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώνουν μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματά τους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

Μέχρι σήμερα για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μήνα ο ιδιοκτήτης πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε δύο μήνες, για τρεις μήνες πλήρωνε τέλη για τέσσερις μήνες, ενώ για άρση ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους πλήρωνε την αναλογία των τελών για κάθε μήνα συν τα τέλη για δύο μήνες.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στη Βουλή με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων με την καταβολή των μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς. Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών, το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες που κατέθεσε για δύο μήνες, θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ (2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας) αντί για 172,5 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης πινακίδων μέχρι πέρυσι. Αντίστοιχα, αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του για το διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος θα πρέπει να καταβάλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες)  αντί για 612,8 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι συν δύο μήνες).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Βάναυσο» το δεύτερο κύμα προειδοποιεί ο επικεφαλής Γάλλος λοιμωξιολόγος - https://t.co/hJVLK1dwAH -

  • Το ρωσικό εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσία και σε άλλους κορωνοϊούς - https://t.co/W2hI1LB7BC -

  • Tραμπ vs Μπάιντεν: Τι θα κρίνει η 3η Νοεμβρίου για την αμερικανική οικονομία - https://t.co/AqvHFlrBMO -

"Αλιεύοντας" την είδηση