Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χωρίς ελλείμματα και με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Α.Γ.Ν. Βόλου
Χωρίς ελλείμματα και με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Α.Γ.Ν. Βόλου

Χωρίς ελλείμματα και με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Α.Γ.Ν. Βόλου

Χωρίς να παράγει ελλείμματα, εκτελείται προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ αύριο Τετάρτη οι γιατροί θα πληρωθούν τις εφημερίες τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015, ύψους 501.000 € και τον Ιούνιο ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα ενισχύσει το «Αχιλλοπούλειο».

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας, ο προϋπολογισμός του πρώτου τετραμήνου του 2015, κινείται στα όρια που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας και με αποθεματικό 161.840 €, ενώ πρόσθεσε: «Στόχος μας να μην έχουμε δημοσιονομικούς εκτροχιασμούς αλλά και να μην αμελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην υγεία και στους πολίτες», εξηγώντας ότι ένα Νοσοκομείο δεν πρέπει να έχει «πουγκί», αλλά να καλύπτει τις ανάγκες του και να διαθέτει «μαξιλάρι ασφαλείας», για να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα».

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που γνωστοποίησε ο διοικητής, ο προϋπολογισμός του 2014 ανήλθε στα 15.322.038 € και έκλεισε με αποθεματικό 663.023 €, ενώ για το 2015 είναι μειωμένος κι ανέρχεται στο των 11.059.857 € (διότι αφαιρέθηκε 3 εκ. € που προορίζονταν για τα , που πλέον είναι αρμοδιότητα της ΥΠΕ) και στο πρώτο τετράμηνο του 2015 το Νοσοκομείο έχει αποθεματικό 161.840 €.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ζητήματα του προϋπολογισμού και των διαθεσίμων που πρέπει να έχει το Νοσοκομείο, λέγοντας ότι το ίδρυμα πληρώνει τους επικουρικούς γιατρούς, αλλά και ποσοστό 9% του μηνιαίου προϋπολογισμού των εφημεριών, για επιπλέον .

Επίσης είπε ότι η εξέταση των ανασφάλιστων στο Νοσοκομείο Βόλου κοστίζει 27.000 ως 30.000 € κάθε μήνα.

Όσον αφορά τις εφημερίες των γιατρών αύριο Τετάρτη, θα κατατεθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015, που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 501.000 €.
Ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ότι δεν προσπαθεί να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπογράμμισε ότι «η άριστη συνεργασία μας χαλυβδώνει».

Ο αναπληρωτής διοικητής Χαρ. Μπαλής ανέφερε ότι οδηγία του υπουργείου ήταν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των εφημεριών μέχρι τις 23 Μαΐου και πρόσθεσε ότι υπήρξε συντονισμός και ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα, με αποτέλεσμα αύριο οι γιατροί να πληρωθούν τα οφειλόμενα από τις εφημερίες.

Για το θέμα των εξαιρέσιμων (εργασία τα Σαββατοκύριακα) και των υπερωριών του νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, ο Κ. Καραμπάτσας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί οφειλές προς τους εργαζόμενους από το 2014, χρήματα τα οποία αναμένονται από κρατική επιχορήγηση, ενώ για το θέμα αυτό κατέθεσε έγγραφη πρόταση, ώστε το Νοσοκομείο να πληρώσει από τα αποθεματικά του ποσό 80.000 € που είναι οι οφειλές για το 2014 και αναμένει την απάντηση του υπουργείου. Ο ίδιος ανέφερε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει τροποποίηση κονδυλίων του προϋπολογισμού και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο τέσσερις φορές ετησίως.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση πληρωμών των προμηθευτών, ο διοικητής τόνισε ότι κυμαίνεται από τρεις ως πέντε μήνες και τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τη μεριά τους ότι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα.

Τον Ιούνιο ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο
Εν τω μεταξύ, τον Ιούνιο αναμένεται η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ έχουν ωριμάσει να ενταχθούν ένας μαγνητικός τομογράφος, ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο και ένα ψηφιακό χειρουργείο, ενώ ωρίμασε και η προμήθεια ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (όπου αναμένεται ένα ακόμη του Ιδρύματος Νιάρχου) ή στο Νοσοκομείο Βόλου.
Τόσο ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αθαν. Λιούπης όσο και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κ. Σπυρόπουλος, ανέφεραν ότι το Ογκολογικό Συμβούλιο γίνεται πλέον στο Βόλο, όπου κάθε Τετάρτη επισκέπτεται το τμήμα ο Ογκολογίας του Π.Θ. κ. Κύργιας και συσκέπτεται με τους ογκολόγους για την αγωγή που θα ακολουθηθεί σε κάθε ασθενή, προς όφελος των καρκινοπαθών από μετακινήσεις σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας ανήγγειλε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των κλινικών του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι με συντονισμένες ενέργειες, είχε ενταχθεί καθυστερημένα το έργο, όπως και ο αξονικός τομογράφος, ενώ ευχαρίστησε τον Κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια ς.

Ο εξοπλισμός , με τις σχετικές εκπτώσεις κατακυρώθηκε στο 1.055.796 € και τον Ιούνιο θα εγκατασταθεί στο Αχιλλοπούλειο και ο κ. Καραμπάτσας τον χαρακτήρισε έργο μακράς πνοής για τα επόμενα χρόνια, ενώ με τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, στόχος της Διοίκησης είναι το Νοσοκομείο να διαθέτει ό,τι πρέπει να έχει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και περιφερειακός σύμβουλος ς Θαν. Λιούπης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται, ώστε όταν ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ για να ενταχθούν βασικές υποδομές για το Νοσοκομείο Βόλου, όπως ο μαγνητικός τομογράφος, ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο και ένα ψηφιακό χειρουργείο.

Ο ίδιος είπε ότι επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες και ασθενείς πρέπει να πηγαίνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια μεριμνά για την ένταξη και ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος, που σε συνδυασμό με τη του Ιδρύματος Νιάρχου ενός ακόμη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των Θεσσαλών που εκτιμώνται σε 3.500 ασθενείς/χρόνο (περίπου 550 /χρόνο στη Μαγνησία).

Για το αιμοδυναμικό εργαστήριο τόνισε ότι θα σώσει ζωές, καθώς θα μπορούν να γίνουν στεφανιογραφίες και άλλες εξετάσεις σε ανθρώπους που παθαίνουν έμφραγμα και η μετακίνησή τους μπορεί να αποβεί μοιραία.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα της Μαγνησίας, προϋπολογισμού 466.000 € και ο εξοπλισμός αναμένεται στο τέλος Ιουλίου.

Ο διευθυντής του Ιατρικού Συμβουλίου Κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο νέο αξονικό τομογράφο, η λειτουργία του οποίου ομαλοποιείται, ενώ τόνισε ότι η εκπαίδευση του προσωπικού ολοκληρώθηκε και το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα έχει εκπληκτική απεικόνιση.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο νέο αξονικό τομογράφο, 64 τομών, γίνονται περίπου 30 εξετάσεις ημερησίως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση