Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χιονίζει εδώ και μία ώρα σε Πήλιο αλλά και στις Σποράδες
Χιονίζει εδώ και μία ώρα σε Πήλιο αλλά και στις Σποράδες

Χιονίζει εδώ και μία ώρα σε Πήλιο αλλά και στις Σποράδες

Χιονίζει εδώ και μία ώρα σε Πήλιο αλλά και στις Σποράδες, ειδικά στην Αλόννησο που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς είναι χωρίς νερό και από την περασμένη Παρασκευή.
Ο νέος χιονιάς ,  με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -12 στα αυτή την ώρα μέχρι -2 η υψηλότερη, θα επικρατήσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη μεσημέρι.
Όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας είναι σε ετοιμότητα με 40 μηχανήματα αλλά και τόνους αλάτι που είχε φροντίσει να προμηθευτεί εγκαίρως, ενώ σήμερα το απόγευμα έγινε ρίψη αλατιού σε Κοκκοτούς, Κωφούς και Βρύναινα που είχε πολύ πάγο ενώ το πρωί στα ανατολικά χωριά του Πηλίου.
“Είναι ό,τι χειρότερο να χιονίζει τώρα και ειδικά στην Αλόννησο που ήδη το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα ακόμη και μέσα στο Πατητήρι” σχολίασε η αεριφερειάχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί έφθασε κλιμάκιο της ΔΕΗ με τέσσερα άτομα αλλά ο δήμαρχος κ. Βαφίνης τονίζει ότι απαιτείται ενίσχυση και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για να γίνει η κοπή εκατοντάδων δένδρων που έχουν πέσει στο έδαφος κυκλωμένα με καλώδια του ηλεκτρικού τος.

Eν τω μεταξύ, μέχρι 6 Φεβρουαίου θα βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της ς ς για την Αλόννησο σε .  Η απόφαση κήρυξης του νησιού σε δημοσιεύτηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη ς στη “Διαύγεια”.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλοννήσου της Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στο σύνολό του, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση λόγω των έντονων χιονοπτώσεων . Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει έως 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης».

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί με ένταση που θα φθάσει και τα οκτώ μποφόρ Κελσίου.
Εν τω μεταξύ σε Φυτόκο και Μελισσάτικα, ξεκίνησε να χιονίζει πριν λίγη ώρα.
Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη Μαγνησία, διακοπή λόγω χιονόπτωσης έχουμε στην  Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων) και στην Αλόννησο καθώς όπως αναφέρεται το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Σκόπελο διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση