Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα
Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα

Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα

Χειμωνιάτικη εικόνα επικρατεί Ανοιξιάτικα στα Χάνια Πηλίου.

Η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός και παγωμένο χιόνι που πέφτει , δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των δύο εκχιονιστικών να καθαρίσουν το δρόμο (φωτό).

Κατολίσθηση στη

Σήμερα το πρωί συνέβη μεγάλη ζημιά στο δρόμο της ς, στη στροφή για , λίγο πριν το κεντρικό πάρκιγκ, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Με εντολή του δημάρχου  Αχ.  Μπέου, ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι (τεχνικών υπηρεσιών, πολιτικής ς, περιφερειακών ενοτήτων) καθώς και το Αστυνομικό τμήμα Ανακασιάς. Άμεσα τα συνεργεία του Δήμου Βόλου μετέβησαν επί τόπου με τα ανάλογα μηχανήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μεγάλη ζημιά, η οποία για να επισκευαστεί απαιτείται πρώτα να σταματήσει η βροχή και να στεγνώσει το έδαφος.

Τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες πινακίδες(απαγόρευσης), αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο και οι κάτοικοι πλέον θα κινούνται προς Βόλο μέσω ς.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που προέκυψε με αποκόλληση τεράστιων βράχων που έκλεισαν το δρόμο προς τον Άγιο Γεράσιμο, διορθώθηκε άμεσα ώστε οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς να εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο δρόμος με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ από Μακρινίτσα προς Βόλο είναι κλειστός λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος και η μετακίνηση γίνεται μέσω ς.

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  ζήτησε να κηρυχτεί σε η περιοχή της Μακρυνίτσας 

Η αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής της Μακρυνίτσας του Δήμου Βόλου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φαινόμενα τα οποία
προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και , δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κ.λπ.

 

“Δεμένα” στο λιμάνι πλοία  και υδροπτέρυγα

“Δεμένα” παραμένουν  στα λιμάνια του Βόλου και των νησιών των Β. Σποράδων  πλοία  και υδροπτέρυγα.

Οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ και η ανοιξιάτικη κακοκαιρία καθιστούν απαγορευτικό τον απόπλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση