Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα
Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα

Χιονίζει στα Χάνια-Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα

Χειμωνιάτικη εικόνα επικρατεί Ανοιξιάτικα στα Πηλίου.

Η είναι υπό του μηδενός και παγωμένο που πέφτει , δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των δύο εκχιονιστικών να καθαρίσουν το δρόμο (φωτό).

Κατολίσθηση στη Μακρινίτσα

Σήμερα το πρωί συνέβη μεγάλη ζημιά στο δρόμο της Μακρινίτσας, στη στροφή για Κουκουράβα, λίγο πριν το κεντρικό πάρκιγκ, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Με εντολή του δημάρχου  Αχ.  Μπέου, ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι(τεχνικών υπηρεσιών, πολιτικής προστασίας, περιφερειακών ενοτήτων) καθώς και το Αστυνομικό τμήμα Ανακασιάς. Άμεσα τα συνεργεία του Δήμου μετέβησαν επί τόπου με τα ανάλογα μηχανήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μεγάλη ζημιά, η οποία για να επισκευαστεί απαιτείται πρώτα να σταματήσει η βροχή και να στεγνώσει το έδαφος.

Τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες πινακίδες(απαγόρευσης), αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο και οι κάτοικοι πλέον θα κινούνται προς Βόλο μέσω Πορταριάς.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που προέκυψε με αποκόλληση τεράστιων βράχων που έκλεισαν το δρόμο προς τον Άγιο Γεράσιμο, διορθώθηκε άμεσα ώστε οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς να εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο δρόμος με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ από Μακρινίτσα προς Βόλο είναι κλειστός λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος και η μετακίνηση γίνεται μέσω Πορταριάς.

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  ζήτησε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Μακρυνίτσας 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής της Μακρυνίτσας του Δήμου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες που επικράτησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φαινόμενα τα οποία
προξένησαν τεράστιες στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κ.λπ.

 

“Δεμένα” στο λιμάνι πλοία  και υδροπτέρυγα

“Δεμένα” παραμένουν  στα λιμάνια του Βόλου και των νησιών των Β. Σποράδων  πλοία  και υδροπτέρυγα.

Οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ και η ανοιξιάτικη καθιστούν απαγορευτικό τον απόπλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση