Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χιονίζει από τα χαράματα στο Βόλο
Χιονίζει από τα χαράματα στο Βόλο

Χιονίζει από τα χαράματα στο Βόλο

Χιονίζει από τα χαράματα και μέσα στην πόλη του Βόλου, με κύρια χαρακτηριστικά τον δυνατό άνεμο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Μήδεια επισκέφτηκε και το Βόλο φέρνοντας χιονόπτωση και τους Βολιώτες να ξυπνάνε  στα “λευκά”.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες πεδινές περιοχές  όπως τον Αλμυρό, τη Σούρπη  και το Βελεστίνο.

Χιονοπτώσεις όμως  σημειώνονται  με ένταση στην Όθρυ και στο Πήλιο έως και το Τρίκερι ενώ χιόνι  αντίκρισαν και οι Βόρειες Σποράδες.

Ο την Κυριακή στον Βόλο είναι 2-3 βαθμούς Κελσίου και πιο χαμηλά στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ τη Δευτέρα πιθανώς να υπάρχει και νέα χιονόπτωση μέσα στον Βόλο.

Η θερμοκρασία θα δει και άλλη πτώση καθώς θα μειωθεί 4 έως 6 βαθμούς υπό το μηδέν τη Δευτέρα προς την Τρίτη.

Την Τρίτη η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο ξάστερος ουρανός θα διακόψει προσωρινά τα φαινόμενα, θα κρατήσει όμως το τσουχτερό κρύο και τους έντονους ανέμους που θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξει και ολικός παγετός.

Τέλος,   την Πέμπτη, την Παρασκευή και το επόμενο Σάββατο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με νέες χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τη γραμμή Πήλιο- Όθρυ-Κίσσαβος.

Ακατάπαυστη η χιονόπτωση 

Στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου δεν υπάρχουν προβλήματα από το χιόνι, αλλά πάνω από τον περιφερειακό η χιονόστρωση ξεπερνά τα 5 εκατοστά στις Β/Α συνοικίες.

Σε Άνω Βόλο, Ανακασιά, Αγία Τριάδα, Άλλη Μεριά μέχρι Πορταριά και Μακρυνίτσα η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και το χιόνι φθάνει τα 10 εκατοστά.

Όλο το Πήλιο έχει καλυφθεί από χιόνι και σε ορισμένες περιοχές επικρατεί χιονοθύελλα, όπως στα όπου χιονίζει ακατάπαυστα από χθες και επιτάθηκε η χιονόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η θερμοκρασία έπεσε στους -9 βαθμούς.

Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφού επικρατεί παντού πυκνή χιονόπτωση.

Στους δρόμους του Πηλίου και κυρίως στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς και Βόλου-Μηλεών-Τσαγκαράδας δουλεύουν πάνω από 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, που αποχιονίζουν το δίκτυο και αποπαγοποιούν το οδόστρωμα, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική από τον Άνω Βόλο και πάνω, λόγω του παγωμένου χιονιού.

Με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση στον επαρχιακό δρόμο Καναλίων-Κεραμιδίου.

Πολύ χιόνι πέφτει και στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού, ενώ στην Ανάβρα το χιόνι ξεπέρασε τα 20 εκατοστά και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός.

Στην ΠΑΘΕ και σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Μαγνησία χιονίζει συνεχώς και απαιτείται μεγάλη προσοχή, παρ’ όλο που γίνεται αποχιονισμός, στις ημιορεινές διαβάσεις του Αερινού κοντά στο Βελεστίνο και στις στροφές των Αγίων Θεοδώρων, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού.

Ολοήμερη σφοδρή χιονόπτωση

Σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες του Πηλίου, αλλά ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από τη συνεχιζόμενη σφοδρή χιονόπτωση που μαίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και εντάθηκε μετά το μεσημέρι σε ολόκληρη την Μαγνησία.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι πλέον απαραίτητες ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου και κυρίως σε όλα τα Βορειοανατολικά προάστια προς τον Άνω Βόλο, τη Νέα Ιωνία και όλο τον αστικό ιστό πάνω από τη λεωφόρο Αναλήψεως.

Από το μεσημέρι διεκόπησαν και τα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από το παγωμένο χιόνι σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Μέσα στον Βόλο δεκάδες είναι οι υδροφόρες που φορτώνουν θαλασσινό νερό από το λιμάνι και διέρχονται το ρίχνουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για να μην παγώσει το οδόστρωμα, αφού η θερμοκρασία μέσα στον Βόλο κυμαίνεται από -2 μέχρι και μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος του Βόλου, καθώς και στη σήραγγα της Γορίτσας, όπου μέχρι τις 5.00 το απόγευμα η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Την ίδια ώρα, καταβάλλονται επίσης μεγάλες προσπάθειες να κρατηθεί ανοιχτός και ο δρόμος Βόλου – Χανίων – Ζαγοράς, όπου επιχειρούν πάνω από 50 εκχιονιστικά και αλατιέρες, για τον αποχιονισμό του οδοστρώματος, αλλά η μεγάλη επιδείνωση των φαινομένων και η σφοδρή χιονόπτωση καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση.

Η θερμοκρασία στα του Πηλίου είναι στους -9 βαθμούς και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά.

Η κίνηση των αυτοκινήτων ακόμη και μέχρι την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα είναι πάρα πολύ δύσκολη, ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πολύ χιόνι πέφτει συνεχώς και στην περιφέρεια του Αλμυρού, τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά, ενώ από την Ευξεινούπολη προς τα χωριά και την Ανάβρα είναι σχεδόν αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα και στον αυτοκινητόδρομο Βόλου – Βελεστίνου – Λάρισας από το ύψος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η ίδια υπάρχει και στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών, κυρίως στην ανάβαση του Σωρού.

Στην ΠΑΘΕ, στο τμήμα της Μαγνησίας, χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση και απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω πάγου παρά τις συνεχείς αποχιονίσεις στις στροφές Αερινού και στις στροφές των Αγίων Θεοδώρων, στα όρια με τη Φθιώτιδα.

Εν τω μεταξύ , κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν εκτελέσθηκε την Κυριακή προς τα νησιά των  Β. Σποράδων, αφού πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ έξω από τον Παγασητικό και τα πλοία έμειναν δεμένα στο λιμάνι του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση