Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χιονιάς σε όλη τη Μαγνησία
Χιονιάς σε όλη τη Μαγνησία

Χιονιάς σε όλη τη Μαγνησία

Ντυμένος με άσπρο πέπλο και ο Βόλος

Νέα  έντονη ξεκίνησε σε όλο το Νομό Μαγνησίας από νωρίς το πρωί, ενώ χιόνι ρίχνει και μέσα στο Βόλο.

Έντονη σημειώνεται στο δίκτυο από Βελεστίνο προς Βόλο όπου εκεί επιχειρούν τέσσερα μηχανήματα, ενώ έντονη είναι κι η χιονόπτωση σε περιοχές όπως Σούρπη, Πτελεό, Αγ. Θεοδώρους.

Η αεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι όλο το βράδυ μηχανήματα βρίσκονται έξω καθαρίζοντας τους δρόμους, ενώ  εκτίμησε  «ο καιρός είναι από δυτικά και σύμφωνα με τα προγνωστικά η χιονόπτωση θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια θα έχουμε βροχοπτώσεις».

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας 

Σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, αντιολισθητικές αλυσίδες στη Μαγνησία, χρειάζονται τα οχήματα στα παρακάτω σημεία:

-Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω κλάδος) από 2 ο (Αηδονοφωλιές) έως 51ο χλμ.( Ζαγορά).

-Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω κλάδος), από 20ο (διασταύρωση Μηλέων) έως 55ο χλμ. (Τσαγκαράδα).

-Επ. Ο. Βόλου – Φαρσάλων, από 13ο (οικισμός Χρυσής Ακτής Παναγιάς) έως 40ο χλμ. (όρια με Νομό Λάρισας).

-Λοιπό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Όσον αφορά σε Αλόννησο και Σκόπελο, όπου συνεχίζονται τα προβλήματα, από την Π.Υ. Βόλου έχουν μεταβεί στα νησιά επτά άτομα καθώς κι άλλοι πυροσβέστες  από άλλες υπηρεσίες. Στην Αλόννησο παραμένουν οι κάτοικοι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ μετά από σχετική επικοινωνία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τον Π. Καμμένο αναμένονται στα νησιά ακόμη και μηχανήματα του Στρατού – ερπυστριοφόρα.

Εν τω μεταξύ, σταμάτησε να χιονίζει στις Β. Σποράδες, όπου υπάρχει χιονοστιβάδα προβλημάτων σε Αλόννησο και Σκόπελο.

Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι τραγική όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο οποίος περιμένει μηχανήματα βαρέως τύπου το απόγευμα ενώ τρία μηχανήματα αποστέλλει στη Σκόπελο η ΠΕριφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ένα στην Αλόννησο.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική λέγοντας:  “Το χιόνι έθαψε το νησί. Έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα και σε κάποια σημεία τα τέσσερα. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί τρία κύματα χιονόπτωσης. Το χθεσινό ήταν η χαριστική βολή. Δεν μπορούμε να αποχιονίσουμε με τα υπάρχοντα μέσα που διαθέτουμε. Επικοινώνησαν με αρμόδιο υπουργείο αλλά και το εθνικής άμυνας και περιμένω να μας στείλουν βαρέως τύπου μηχανήματα. Ευτυχώς χθες ήλθε ανθρώπινο δυναμικό που κάνει το καλύτερο δυνατό”.

Χωρίς ρεύμα και η Απεγκλωβίστηκαν οι Σκοπελίτες στον Αγνώντα

Στη Σκόπελο απεγκλωβίστηκαν χθες στις 11.00 το βράδυ οι Σκοπελίτες που αποβίβασε στον Αγνώντα το επιβατηγό “Πρωτεύς” που δεν μπόρεσε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας να δέσει στο λιμάνι της Σκοπέλου. “Καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο που είχε κλείσει από τα χιόνια αργά τη νύχτα. Ταλαιπωρήθηκαν οι άνθρωποι, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά” δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Το νησί είναι από χθες καθώς από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν πεύκα στα της και έπεσαν και στύλοι στην περιοχή του ΕΛΗΟΣ. Σήμερα το πρωί ελικόπτερο με τεχνικούς της θα κάνει επόπτευση όλου του χώρου των ζημιών και θα αποσταλεί κλιμάκιο με τα απαραίτητα υλικά με τον  “Πρωτέα” που θα αποπλεύσει στις 2 το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου. “Αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε υπάλληλο τον πάμε στον Έληος, για να δούμε τι θα κάνουμε και αν μπορεί να δώσει λίγο ρεύμα έως ότου έλθει το συνεργείο”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση