Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χάβρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Χάβρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Χάβρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Ανύπαρκτο το αρραγές μέτωπο απέναντι στην

 

 

Με ενημέρωση από τον εκτελούντα χρέη δήμαρχου Θ. Θεοδώρου,για την υπόθεση της , ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και  μετατράπηκε σε χάβρα και σημαδεύτηκε από διαφωνίες, κόντρες και αποχώρηση των μειοψηφιών (πλην της ΛΑΣ).

Ο ίδιος κατηγόρησε την α' ελάσσονα αντιπολίτευση για ανακοινώσεις τις οποίες χαρακτήρισε κατινίστικες , είπε ότι η  ΕΡΓΗΛ είναι εχθρός της πόλης και τόνισε πως  οι εκφραστές του σάπιου πολιτικού συστήματος, βρήκαν  την ευκαιρία  να μετακυλήσουν τις ευθύνες για το σκάνδαλο  το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν κι έχουν τεράστιες ευθύνες. «Παρέλαβαν το σκάνδαλο χωρίς να κάνουν καμία παρέμβαση. Η δικαστική εξέλιξη αποτελεί μια μάχη σε έναν πόλεμο με το αντίπαλο μέρος. Όταν δίνεις μια μάχη δεν δημοσιοποιείς τα όπλα σου» είπε ο Θ. Θεοδώρου και πρόσθεσε: «Τα ίδια πρόσωπα ευθύνονται για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και για άλλα θέματα. Η δική μας δημοτική αρχή ανέθεσε στο ΤΕΕ την πραγματογνωμοσύνη που κόστισε  λίγο πάνω από 28 χιλ.  ευρώ.

Κάνουμε ό,τι περνά  από το χέρι μας για να σώσουμε τις εγκληματικές ενέργειες.

Κατέθεσαν αγωγή, ένα μήνα πριν χάσουν  την εξουσία και  απευθυνόμενος στην επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε:  «Γιατί δεν προχωρήσατε σε πειθαρχικό έλεγχο των υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί δεν ζητήσατε πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ κι έχετε το θράσος να μας κατηγορείτε για συμβιβασμό και δώσατε απλόχερα στην ΕΡΓΛ έναντι αξίωσης ένα εκ. ευρώ. Μήπως αυτό δεν είναι συμβιβασμός;

Προβήκαμε στο πειθαρχικό όργανο κι έχουμε καταθέσει αγωγή και ζητούμε από τον ανάδοχο να επιστρέψει αχρεωστήτως τα χρήματα που έλαβε για το έργο που δεν υλοποίησε.

Στο έγγραφο από το Εφετείο Λάρισας  διερωτάται η εισαγγελία γιατί δεν έγιναν όλα αυτά.

Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της πόλης», ανέφερε και συνέχισε με το ιστορικό της υπόθεσης.

Κλείνοντας ο Θ. Θεοδώρου  είπε πως όταν τελειώσει αυτή η μάχη και βγούμε νικητές τότε θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα και τότε δεν θα υπάρχει τρύπα να κρυφτείτε. «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα για την πόλη με δεδομένες  τις δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου κι έκανε λόγο για αρνητική δικαστική εξέλιξη και η ΔΕΥΑΜΒ είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει να βρεθούν άμυνες.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το επόμενο βήμα της ΕΡΓΗΛ θα είναι η κοινοποίηση αντιγράφου με επιταγή προς πληρωμή και μετά θα προβεί σε  κατασχέσεις  και πρότεινε πως θα πρέπει να γίνει άσκηση ανακοπής κατά της εκτέλεσης  που θα έχει ως βάση την τελευταία αγωγή.

«Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ομονόηση όλων των παρατάξεων, δεν προβλέπεται το θέμα  για λαϊκισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. .

Ο είπε στον Μαργ. Πατσιαντά: Αν είχαμε εσένα δικηγόρο θα την είχαμε χάσει την υπόθεση» για να του απαντήσει  ο δεύτερος: «Εσύ δεν δικαιούσαι να μιλάς».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε πως το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ.

Στη συνέχεια η  Νατάσσα Οικονόμου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι θολώνει το οποίο, για να καλύψει την αδράνειά της και  ρώτησε : δεν θέλετε να υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο κατά της ΕΡΓΗΛ.

Η ίδια υπεραμύνθηκε της  πολιτικής της πρώην δημοτικής αρχής λέγοντας: «Προχωρήσαμε σε ενέργειες για  την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ. Ζητήσαμε τα στοιχεία και στριμωχτήκατε, γιατί επί τρία χρόνια δεν ενημερώσατε το Σώμα.  Έχετε πάει τη ΔΕΥΑΜΒ πίσω επί τρία χρόνια και δείχνετε ότι πελαγοδρομείτε.»

Η κα. Οικονόμου κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι συμπεριφέρθηκε με αδιαφάνεια. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που προχώρησε η προηγούμενη Διοίκηση και στα «όπλα» τα οποία όπως δήλωσε έδωσε στην τωρινή διοίκηση αλλά και στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, που αποτέλεσε «μήλον της έριδος» μεταξύ της προηγούμενης και σημερινής Διοίκησης.

Απαντώντας  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Σαββάκης κατηγόρησε την κα. Οικονόμου ότι η προηγούμενη Διοίκηση, έλαβε τις αποφάσεις που έλαβε για να καλύψει δικές της ατέλειες και παραλείψεις. Κλείνοντας η κα. Οικονόμου ανέφερε ότι  «Αφήσατε να σας φύγουν «όπλα». Δείξατε πως πελαγοδρομείτε. Αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι αραγές μέτωπο. Η μόνο γραμμή που έχει η ΔΕΥΑΜΒ είναι να μπορέσει η αγωγή που έχει της διεκδικήσεις της Επιχείρησης, να μπορέσει να συζητηθεί πάνω στο πραγματικό έργο που έγινε» και πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να καλέσει τις αντιπολιτεύσεις για ενημέρωση.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Νάνος ζήτησε να συζητηθεί στην επόμενη  συνεδρίαση  το θέμα, ώστε να είναι ενημερωμένοι πλήρως για το θέμα. Στη  συνέχεια είπε ότι έγιναν κάποιες ενέργειες. Επίσης είπε ότι οι μόνοι χαμένοι από το σκάνδαλο αυτό θα είναι οι εργαζόμενοι και οι δημότες.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας ζήτησε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς δεν του έδωσε το λόγο , με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι να αποχωρήσουν.

Ο Ι. Αποστολάκης αποχώρησε κλείνοντας με δύναμη την πόρτα και ο Γ. Μουλάς του είπε αυτά στον πατέρα σου και τη μάνα σου. Εδώ δεν είναι σπίτι σου για να του απαντήσει ο πρώτος: «Ντροπή σου».

Ο Γ. Μουλάς κατηγόρησε την προηγουμένη δημοτική αρχή λέγοντας ότι χρέωσε τους Βολιώτες με το συγκεκριμένο σκάνδαλο με 10 εκ. ευρώ , σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν ούτε ποινικές, ούτε πειθαρχικές ούτε πολιτικές  ευθύνες και κατηγορούν τη δημοτική αρχή. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης είπε ότι η παρούσα δημοτική αρχή ανέδειξε μία χαμένη υπόθεση.

Στη δευτερολογία του ο Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι δέχθηκε ανοίκεια και αναίτια  επίθεση όταν αναφέρθηκε στην πραγματογνωμοσύνη  του ΤΕΕ και στις συζητήσεις που  είχαν γίνει μεταξύ της παρούσας και της προηγουμένης διοίκησης για το θέμα.

Ο σε αργία δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά εκ νέου στον Μαργ. Πατσιαντά λέγοντας του «Δεν ντρέπεσαι».

 

Κλείνοντας ο Θ. Θεοδώρου αναφέρθηκε  στα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ κι επανέλαβε ότι οι ίδιοι προκάλεσαν το σκάνδαλο και το μετακυλύουν στην παρούσα δημοτική αρχή.

 

Ο πρόεδρος  του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ   Βάϊος Ζεμπέογλου δήλωσε: “Η   παρουσία εκπροσώπων εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ   στη συνεδρίαση είναι η ελάχιστη έκφραση της έντονης ανησυχίας τους απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλη την πόλη”.

Μπέος κατά ανεξάρτητων

Πριν την έναρξη της συνεδρίαση το λόγο πήρε ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος και αναφερόμενος στους ανεξάρτητους συμβούλους τους χαρακτήρισε   Μίκη Μάους και τόνισε ότι   με απόφαση της ς δεν μπορούν να μετέχουν σε επιτροπές. Ωστόσο όπως ενημέρωσε έκαναν παρέμβαση και στο ,  για να επανέλθουν, αλλά ο νόμος του Καλλικράτη είναι ξεκάθαρος. «Προσπαθούν να εμπλέξουν  την κεντρική εξουσία , λειτουργούν τελείως αντιδημοκρατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θέμα παρεμβάσεων στις  οδούς  -Καραμπατζάκη είπε ότι και αυτό κρίθηκε από και το Άρθρο 52 , με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου και κατηγόρησε τους ανεξάρτητους ότι το επαναφέρουν μέσω του . « Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρανομήσει και να εφαρμόσει τακτικές  αντιδημοκρατικές. Η δημοτική αρχή εκλέχθηκε από το κόσμο και θα κριθεί από τους δημότες . Αυτό που κάνουν είναι να σαμποτάρουν το έργο και αποφάσεις της δημοτικής αρχής  και να προσβάλλουν τους πολίτες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση