Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Χάος στη Μυτιλήνη, περισσότεροι από 10.000 οι μετανάστες
Χάος στη Μυτιλήνη, περισσότεροι από 10.000 οι μετανάστες

Χάος στη Μυτιλήνη, περισσότεροι από 10.000 οι μετανάστες

Χαώδης η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου συνωστίζονται πλέον πάνω από 10.000 και προκειμένου να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν με κάποιο πλοίο για τον Πειραιά.

Την Πέμπτη, αναχώρησαν περί τα 1.800 άτομα για Πειραιά με το πλοίο «Τέρα τζετ», ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα αναχωρήσουν περί τα 400 μόλις άτομα με πλοίο της γραμμής. Τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προερχόμενο από Κάλυμνο και Κω. Από τη Μυτιλήνη δεν πρόκειται να παραλάβει περισσότερα από 700 άτομα.

Κι ενώ αγωνιωδώς αναζητούνται λύσεις, με του στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον Αστυνομικό Δ/ντή Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας υ και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης ζητά να υλοποιηθεί προηγούμενη απόφαση σε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για το πρόβλημα της Λέσβου, να σταματήσει οριστικά η καταγραφή των μεταναστών στον λιμένα της Μυτιλήνης. Κι αυτό ως τρόπος εκκένωσης του λιμανιού και ακύρωσης των επιπτώσεων που αυτή η κατάσταση δημιουργεί στη της πόλης.

«Για διαφόρους λόγους καθυστέρησε η υλοποίηση της απόφασης αυτής», σημειώνει ο κ. Γιαννέλλης ο οποίος ζητά «άμεσα να μεταφερθεί ο χώρος της καταγραφής στη κι επικουρικά σε ιδιωτικό χώρο, που θα υποδείξει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την οριστικοποίησή του».

Μόνο για όσους φεύγουν την ίδια μέρα πρέπει να χρησιμοποιείται το λιμάνι «και με ευθύνη σας», υποστηρίζει ο Γιάννης Γιαννέλλης ο οποίος και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου «να συνδράμει το Λιμενικό με κάθε τρόπο. Εννοείται ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια θα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης», καταλήγει ο κ. Γενικός Γραμματέας υ.

Τη δραματική κατάσταση που πλέον έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης το οποίο έχει καταληφθεί από μετανάστες και καταγγέλλει με επιστολή του σε κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Σωτήρης Ζαμτράκης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση