Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χάνεται το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου
Χάνεται το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου

Χάνεται το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου

Παρόλο που επιτεύχθηκε στη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των θεσμών και ενώ αναμένεται η επιστροφή τους κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, το ορόσημο για ολο της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου έχει πλέον χαθεί, με αξιωματούχους να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για μέσα στον Μάρτιο.

Μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι μετέφεραν αργά χθες το βράδυ εικόνα μεγαλύτερων δυσκολιών από αυτή που εξέπεμπε νωρίτερα η του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατηγορώντας το ΔΝΤ για παράλογες απ. Οπως ανέφεραν, «έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν παράλογες απ από πλευράς ΔΝΤ δυσχεραίνονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ μετά την ολο της ς σε γραπτή του δήλωση είπε πως «σημειώθηκε ουσιώδης πρόοδος και είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα». Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνάντηση», προσθέτοντας ότι «η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών». «Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι στο επόμενο Eurogroup θα γίνει απλώς μια αποτίμηση της κατάστασης, καθώς δεν αναφέρθηκε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, μετά την πολύωρη χθεσινή συνάντηση, βάση της συζήτησης παραμένει η κοινή πρόταση των θεσμών για άμεση νομοθέτηση μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ. Σε ποιους συγκεκριμένους τομείς και τι ακριβώς μέτρα πρέπει να ληφθούν θα αποφασιστεί όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». Συγχρόνως, το πακέτο μέτρων αναμένεται να συνοδεύει σειρά από αντισταθμιστικά μέτρα αναπτυξιακής φύσεως σε περίπτωση που η ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς της στόχους. «Θα είναι το καρότο στο μαστίγιο», όπως είπε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση