Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Champions League: Ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους
Champions League: Ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Champions League: Ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Η ομάδα του Πειραιά κληρώθηκε να συμμετάσχει στον 4ο όμιλο του Champions League με τα μεγαθήρια της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, αλλά και με τη Σπόρτιγκ Λισσαβόνας.

  • 1ος όμιλος: Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία
  • 2ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχο, Παρί Σεν Ζερμέν, Αντερλεχτ
  • 3ος όμιλος: Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα
  • 4ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός
  • 5ος όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας, Σεβίλλη,
  • 6ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι
  • 7ος όμιλος: Μονακό, Πόρτο, Μπεσίκτας
  • 8ος όμιλος:  Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Τότεναμ

 

Ο Μαρινάκης

Αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης στο Champions League που έφερε την Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο δρόμο του Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση, με τις πιο δυνατές ομάδες. Στους τρεις καλύτερους παίκτες, οι δύο παίκτες (Μέσι, Μπουφόν) ήταν από αυτές. Ακόμη και ο Κριστιάνο που έχει παίξει στην Σπόρτινγκ που είναι καλή ομάδα», τόνισε αρχικά, για να προσθέσει: «Από την άλλη πρέπει να πω να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Να γράψουμε ιστορία. Την γράφεις με ομαδάρες και όχι με ομαδούλες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γράψουμε ιστορία. Θα το παλέψουμε, χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας…».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ρωτήθηκε και για το έμψυχο δυναμικό και για το αν έχει κλείσει το ρόστερ, για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλη μεταγραφή: «Το ρόστερ μπορώ να πω ότι δεν έχει κλείσει. Δεν θα κάνουμε μία ή δύο μεταγραφές για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα ή την Γιουβέντους. Με τον προπονητή έχουμε πολύ καλή , υπάρχει κατανόηση, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία και με λίγη τύχη, μεγάλη προσπάθεια, θα το πετύχουμε…».

Στο τέλος, ο κ. Μαρινάκης ευχήθηκε και πάλι καλή επιτυχία στις άλλες ελληνικές ομάδες…

Επίσης στο περιθώριο της κλήρωσης του Ολυμπιακού στο Champions League, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης,μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει “να υπάρξει μια συνεννόηση” και ότι “ορισμένοι πρέπει να το καταλάβουν γρήγορα”, ενώ προανήγγειλε μεταγραφές στον Ολυμπιακό, προκειμένου να ενισχυθεί περισσότερο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η στην κάμερα της ΕΡΤ αφορούσε τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον επικεφαλής των “ερυθρολεύκων” να σχολιάζει αρχικά: “Το επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα έχουμε καθυστερήσει να το καταλάβουμε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, στην Ισπανία και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά πολύ περισσότερο στην Αγγλία. Επίσης, υπάρχουν ιδιοκτήτες ομάδων που έχουν να κάνουν με τα ίδια τα και υπάρχουν τεράστιες χορηγίες, όπως έγινε και με την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Νεϊμάρ, και αυτό κάνει τη ζωή και την καθημερινότητά μας πολύ πιο δύσκολη, αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός με αυτές τις ομάδες. Άρα, χρειάζεται και στην πατρίδα μας να κάνουμε πράγματα, τα οποία να βοηθάνε τις ομάδες να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές, διότι βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας”.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, υπογράμμισε: “Για μένα, δεν θα είναι δύσκολο να παρθούν ορισμένα μέτρα, να υπάρξει μια συνεννόηση για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί στην . Εάν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, όπως είναι τα τελευταία χρόνια, οπωσδήποτε θα είναι πιο δύσκολο. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν ορισμένοι, τόσο καλύτερα θα είναι. Ο Ολυμπιακός έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, έναν μοναχικό δρόμο, έχουμε δώσει τους μας, έχουμε βγει πολλές φορές νικητές και προσπαθούμε κάθε μέρα να το πετύχουμε αυτό. Αν είχαμε, βέβαια, κι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπήρχε συνεννόηση σε πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, θα ήταν ακόμα καλύτερο. Μακάρι κάποια στιγμή να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη”.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το εάν οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να περιμένουν καλύτερο πρωτάθλημα: “Μακάρι μέχρι το τέλος των μεταγραφών οι πρόεδροι, οι προπονητές, οι ιδιοκτήτες, οι παίκτες των υπολοίπων ομάδων να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσει να ανέβει το επίπεδο και να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό θέλουμε όλοι μας κι εμείς στην να φέρουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα”.

Από εκεί και πέρα, για τον προπονητή της ομάδας, Μπέσνικ Χάσι, σχολίασε: “Μέχρι τ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον κ. Χάσι. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια και το απέδειξε κιόλας. Πιστεύω ότι θα πράξει το ίδιο και στα παιχνίδια που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Τέλος, επανέλαβε ότι “στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα το πρωτάθλημα. Να προσφέρει θέαμα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League, κάθε χρόνο τα ίδια”.

Πηγή: iefimerida.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση