Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χάλκινο στο Ιέρ για Μάντη και Καγιαλή – Χρυσό ο Κύπριος Κοντίδης
Χάλκινο στο Ιέρ για Μάντη και Καγιαλή – Χρυσό ο Κύπριος Κοντίδης

Χάλκινο στο Ιέρ για Μάντη και Καγιαλή – Χρυσό ο Κύπριος Κοντίδης

Στην ελίτ της ιστιοπλοΐς στην κτηγορία 470 παραμένουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής που κατέκτησαν το χάλκινο στο Ιέρ σε αγώνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου.Την πρώτη θέση ο Κοντίδης στην κατηγορία λέιζερ.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα στην γαλλική πόλη σε τροχιά μεταλλίου και το απέδειξαν στην κούρσα μεταλλίου. Το δίδυμο Μάντη – Καγιαλή με προπονητή τον Μάκη Ωρολογά τερσε στην τέταρτη θέση στη medal race και κατέκτησε το χάλκινο .

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το δίδυμο από την των Μπέλτσερ και Ράιαν με 18 βαθμούς ς. Τους ακολούθησαν οι Σουηδοί Φοκ και τάκαμαρ με 52 βαθμούς ενώ το ελληνικό πλήρωμα είχε 73 βαθμούς ποινής.

 Χρυσός ο Κύπριος Κοντίδης

Μεγάλη και για την Κύπρο και τον Παύλο Κοντίδη, που ολοκλήρωσε το παγκόσμιο κύπελλο στο Ιέρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των λέιζερ.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος έκανε την ανατροπή στην κούρσα των μεταλλίων και κατακτώντας τη δεύτερη θέση πίσω από τον Αυστραλό Τομ Μπάρτον, πήρε τέσσερις βαθμούς ποινής και πέρασε στη βαθμολογία τον Ιταλό Φρανσέσκο Μαράι που ήταν 5ος στην κούρσα των μεταλλίων (10 βαθμοί). Κοντίδης και Μαράι ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 63 βαθμούς, αλλά ο Κύπριος πήρε τη νίκη λόγω καλύτερων ιστιοδρομίων. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αυστραλός Μάθιου Γουέρν με 78 βαθμούς.

 

 

Πηγή: skai.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση