Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή
Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή

Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή

Στο νήμ του τερμτισμού κρίθηκε το πέμπτο ελληνικό ολυμπιακό στο ντε Τζανέιρο.

Υστερα από μία συγκλονιστική ιστιοδρομία, οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής τερσαν στην 3η θέση. Μέχρι τα τελευταία μέτρα, το ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας (Γ. Ράιαν και Μ. Μπέλτσερ) δδίκησαν τη δεύτερη θέση.

Το ελληνικό σκάφος προηγείτο αλλά, ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό, ο Παύλος Καγιαλής έκανε ένα λάθος στο «καβατζάρισμα» και τους προσπέρασαν οι Αυστραλοί. Το χρυσό κατέκτησαν οι Κροάτες, Σ. Φαντέλα και Ιγκ Μάρενιτς.

«Ηταν ένας δύσκολος . Είχαμε σχεδιάσει την τακτική για το . Οταν είδαμε, όμως, ότι και οι αντίπαλοί μας πήραν καλή εκκίνηση προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε το ασημένιο. Τελικά ήρθαμε 3οι. Είμαστε χαρούμενοι γιατί εκπληρώσαμε ένα όνειρο τόσων χρόνων. Συνεχίζουμε και το χάλκινο από το ντε Τζανέιρο ήταν μόνο η αρχή», δήλωσαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες των 470, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπαικούς Αγώνες από το 2008 (Πεκίνο), όπου οι Μπεκατώρου – Παπαδοπούλου – Κραβαριώτη ανέβηκαν στην 3η θέση του βάθρου στα Ινγκλινγκ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση