Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χαλάζι και ανεμοθύελλες σε χωριά των Τρικάλων
Χαλάζι και ανεμοθύελλες σε χωριά των Τρικάλων

Χαλάζι και ανεμοθύελλες σε χωριά των Τρικάλων

Πλημμύρες και ζημιές σε καλλιέργειες στα

Έντονα καιρικά φαινόμενα, συνοδευόμενα με πρωτοφανές για τα της εποχής κύμα ισχυρών ανέμων και , έπληξε το απόγευμα της Κυριακής χωριά των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το trikalavoice η καταστροφή που προκλήθηκε στις καλλιέργειες στα ριζά των Τρικάλων, ήταν ολική.

Οι αγρότες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθώντας να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους.

Τέλος,  ζητούν και  αναμένουν την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποχρεώσεις τους.

Ζημιές σε καλλιέργειες και στα

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σήμερα στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή Βαμβακού και στο χωριό Ρεματιά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Από την πλημμύρισαν σπίτια, ενώ η Υπηρεσία επιχείρησε για να απεγκλωβίσει έξι άτομα λόγω της εισροής υδάτων στα σπίτια τους.

Από τις κατ τους σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν έξι άτομα λόγω υψηλής στάθμης υδάτων, συνέπεια έντονης βροχόπτωσης, στην περιοχή Βαμβακού Φαρσάλων. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ο δήμαρχος Φαρσάλων Αρης Καραχάλιος τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν ώστε να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Παράλληλα το που έπεσε σε κάποιες περιοχές προκάλεσε έντονα προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές.

Πηγή φωτογραφιών: ifarsala.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση