Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Bloomberg: Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ
Bloomberg: Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ

Bloomberg: Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ

Υπάρχει πρόοδος στις με την Ελλάδα, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα η υπέρβαση από την ελληνική πλευρά που θα επιτρέψει την του αδιεξόδου: αυτά διεμήνυσε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη χθεσινή του συνάντηση με του κυβερνητικού μπλοκ, ο Βόλφγκανγκ .

Παράλληλα, το Βερολίνο επιμένει ότι  δεν θα δεχθεί επ' ουδενί την έξοδο του ΔΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ή την ολοκλήρωση της ς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου.

Εν τω μεταξύ, διάγγελμα για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης προς την Ελλάδα, ακόμα κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνηθεί να εφαρμόσει μέρος όσων είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους «θεσμούς», ετοιμάζει η Άγκελα , όπως μεταδίδει το .  Η προϋπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, είναι να έχει πειστεί η ίδια ότι η Αθήνα έχει κάνει αρκετά ώστε να προκύψει μία συμφωνία που να μπορεί να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η κ. , σύμφωνα με το , διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην καγκελαρία για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων που θα αποτρέψουν μία ελληνική χρεοκοπία. Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της: θεωρεί ότι η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση