Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μπαράζ επαναπροσλήψεων
Μπαράζ επαναπροσλήψεων

Μπαράζ επαναπροσλήψεων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από τη , παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Καθημερινά δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πράξεις (υπουργικές αποφάσεις, διαπιστωτικές πράξεις, κλπ.) με τις οποίες επανατοποθετούνται στις θέσεις τους απολυμένοι και διαθέσιμοι.

Προχθές δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία επαναφέρονται στη και Επικοινωνίας, στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 12 υπάλληλοι. Εξ αυτών οι 10 τοποθετούνται στη Γ.Γ. Ενημέρωσης. Η επαναφορά τους αποτιμάται στα 113.000 ευρώ για το τρέχον έτος και στα 271.000 ευρώ για το .

Σημειωτέον ότι δύο ημέρες πριν, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, με την οποία επαναπροσλαμβάνονται στους δήμους 1.293 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι θα επανέλθουν στις θέσεις τους με τον ίδιο βαθμό και με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο στους δήμους που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέσω της επανασύστασης των θέσεών τους.

Στην ίδια κατεύθυνση με διαπιστωτικές πράξεις που εξέδωσαν δήμαρχοι και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ επανατοποθετούνται στους Δήμους Βάρης και Νεάπολης-Συκεών στη δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ επανατοποθετούνται υπαλληλοι του ΓΕΣ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για νυχτοφύλακες, ερ, προσωπικό καθαριότητας.

Εντωμεταξύ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, συγκροτούνται δύο τριμελείς για τη διαχείριση των διαδικασιών που αφορούν στην εθελοντική κινητικότητα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι επαναπροσλαμβανόμενοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση