Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μπαράζ επαναπροσλήψεων
Μπαράζ επαναπροσλήψεων

Μπαράζ επαναπροσλήψεων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από τη κυβέρνηση, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Καθημερινά δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πράξεις (υπουργικές αποφάσεις, διαπιστωτικές πράξεις, κλπ.) με τις οποίες επανατοποθετούνται στις θέσεις τους και διαθέσιμοι.

Προχθές δημοσιεύθηκε στο απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία επαναφέρονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 12 υπάλληλοι. Εξ αυτών οι 10 τοποθετούνται στη Γ.Γ. Ενημέρωσης. Η επαναφορά τους αποτιμάται στα 113.000 ευρώ για το τρέχον έτος και στα 271.000 ευρώ για το 2016.

Σημειωτέον ότι δύο ημέρες πριν, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε δημοσιευθεί στο απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, με την οποία επαναπροσλαμβάνονται στους δήμους 1.293 σχολικοί φύλακες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι σχολικοί φύλακες θα επανέλθουν στις θέσεις τους με τον ίδιο βαθμό και με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο στους δήμους που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέσω της επανασύστασης των θέσεών τους.

Στην ίδια κατεύθυνση με διαπιστωτικές πράξεις που εξέδωσαν δήμαρχοι και δημοσιεύθηκαν στο επανατοποθετούνται στους Δήμους Βάρης και Νεάπολης-Συκεών στη δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ επανατοποθετούνται υπαλληλοι του ΓΕΣ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για νυχτοφύλακες, εργάτες, προσωπικό καθαριότητας.

Εντωμεταξύ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, συγκροτούνται δύο τριμελείς επιτροπές για τη διαχείριση των διαδικασιών που αφορούν στην εθελοντική κινητικότητα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι επαναπροσλαμβανόμενοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση