Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Μπάχαλο” η συνεδρίαση του ΔΣΒ για το οικόπεδο στον Άγιο Στέφανο και το γάλα
“Μπάχαλο” η συνεδρίαση του ΔΣΒ για το  οικόπεδο  στον Άγιο Στέφανο και  το γάλα

“Μπάχαλο” η συνεδρίαση του ΔΣΒ για το οικόπεδο στον Άγιο Στέφανο και το γάλα

Οξείες αντιδράσεις από τις μειοψηφίες και κατά πλειοψηφία απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας στην τιμή των 100.000 ευρώ και μεταβίβασης του ακινήτου, έκτασης 24.823,90 τμ, που βρίσκεται στον οικισμό Αγ. Στεφάνου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας, ώστε αυτό να περιέλθει στο Δήμο Βόλου κατά πλήρη κυριότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο και οιαδήποτε άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί.

Για το θέμα προήδρευσε ο Μαργ. Πατσιαντάς, καθώς ο κ. Μουλάς είναι πρόεδρος στον συγκεκριμένο Συνεταιρισμό.

Λαμβάνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Δημ. Πέγιος είπε: «Αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί δημιουργούμε για τους πολίτες. Δεν είμαστε η Δ.Α. που πουλάμε κι εκποιούμε δημοτική περιουσία κι είμαστε περήφανοι με τις κινήσεις που κάνουμε, γιατί και το ταμείο θα διπλασιάσουμε και τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μας θα τις μειώσουμε στο ελάχιστο».

Η επικεφαλής της α΄ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι πρώτα αποφασίστηκε η και μετά ο σκοπός και πρόσθεσε: «Όταν συζητήθηκε ο σκοπός αρχικά ήταν δημιουργία χώρου πολιτισμού και τέχνης, μετά αποφασίστηκε η δημιουργία αθλητικών χώρων και κέντρο αστρονομίας και τώρα εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Δεν έχει προσδιορίσει η Δ.Α. την ανάγκη και τον σκοπό που το χρειάζεται το ακίνητο αυτό. Από αυτές τις χρήσεις που έχει βάλει, ο πραγματικός σκοπός είναι η εξυπηρέτηση του συνεταιρισμού και του προέδρου και η απόφαση είναι καταφανώς παράνομη, πολιτικά αυθαίρετη και θα καλέσουμε την να μην προχωρήσει στην επικύρωσή της».

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, ανέφερε ότι η παράταξή του είχε συμφωνήσει για δωρεάν παραχώρηση ή έναντι συμβολικού τιμήματος και συμπλήρωσε: «Τώρα ωφελείται μια ομάδα συμπολιτών. Ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον του Δήμου να ξοδέψει 100.000 ευρώ; Αυτή τη στιγμή, θα βγούν 100.000 ευρώ από το Δήμο Βόλου και θα ωφεληθεί μια ομάδα ατόμων. Αυτό είναι απιστία και παράβαση καθήκοντος. Ωφελείτε συγκεκριμένη μερίδα πολιτών. Κάποιοι εξ αυτών ήταν υποψήφιοι με την παράταξή μας στις εκλογές, αλλά εμείς δεν κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας» και πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα.

Ο κ. Θεοδώρου διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση εφόσον κερδηθούν τα από τις φορολογικές υποθέσεις που υπάρχουν, να δοθούν στο Δήμο και σημείωσε:«Τόσα χρόνια ο Συνεταιρισμός προσέφερε δωρεάν το οικόπεδο στο Δήμο. Η αγορά γίνεται προς όφελος των δημοτών και θα ξεκινήσουν άμεσα τα εκεί».

Ο κ. Πέγιος, απευθυνόμενος προς τον κ. Μιτζικό είπε: «Η παράβαση καθήκοντος υποκρύπτει ότι σκόπιμα δημόσιο χρήμα του Δήμου καταναλώνεται. Εμείς κάνουμε αγορά επικερδή για το Δήμο με τιμή πιο κάτω από τις αντικειμενικές αξίες. Κάνουμε αγορά που παρ' ότι είχε έρθει σε προηγούμενες Δ.Α. να δοθεί δωρεάν δεν έγινε τίποτα. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, έκανε λόγο για παλινωδίες της Δ.Α. και ως προς το τίμημα και με το δεδομένο ότι αποκρύπτεται η εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του κ. Γαργάλα και των κ.κ. Γαλάτη – Ζέρβα. Ο κ. Γαργάλας συνέχισε λέγοντας: «παρά τα ότι λέει ο Δήμος, για τους ανεξάρτητους συμβούλους είναι σκάνδαλο αυτό, τη στιγμή που δεν έχει να αποζημιώσει οικόπεδα για τα οποία είχε δεσμευτεί».

Αναλαμβάνοντας την προεδρεία του σώματος ο κ. Μουλάς, υποστήριξε-μεταξύ άλλων «τα κάνετε όλα για αντιπολίτευση και χρησιμοποιείτε λέξεις που δεν ισχύουν. Να είστε πολύ προσεκτικός κ. Μιτζικέ. Δε θα εισπράξουμε ύβρεις που θα περιρρέουν στην πόλη . Εάν πράγματι υπάρχει νομικό θέμα που δεν έχουμε εξετάσει, να το δούμε, αλλά δεν μπορείτε να κατηγορείτε αβασάνιστα».

Στο σημείο εκείνο η κα. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Μουλά ότι η λειτουργία του δεν είναι θεσμική, παραβιάζοντας το αρ.99 κι ότι η απουσία του ήταν προσχηματική. «Δε θα αναφερόμουν στο περιεχόμενο των όσων είπατε πριν, αλλά στη λειτουργία σας. Δεν ήταν θεσμική για να σχολιάσετε το θέμα και δεν είχατε καμία θέση με την έννοια ότι καθόσασταν και δίνατε οδηγίες» είπε μεταξύ άλλων.

Για το Υγειονομικό

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση λήφθηκε απόφαση για τη λύση της ς δωρεάς αναφορικά με το ακίνητο στο Βόλο μεταξύ των οδών Δευτέρας (2ας) Νοεμβρίου – Βασάνη – Μικρασιατών και Μακρυνίτσης εμβαδού 1.273 τ.μ. και επανάκτησης της κυριότητας από το Δήμο Βόλου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας ρώτησε αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, με τον κ. Θεοδώρου να απαντά ότι δεν απαιτείται και θα κατατεθεί αίτημα για να στεγαστεί η πρόνοια.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου ενέκρινε την επανάκτηση του ακινήτου από τον Δήμο Βόλου αλλά διαφώνησε με την χρήση που προτείνει η Δ.Α. , ενώ ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ζήτησε διευκρινίσεις αν υπάρχει θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βόλου.

Κόκκινο πανί η Οικονόμου για το γάλα

Εν τω μεταξύ, σε χάβρα μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων, κατά τη συζήτηση του θέματος για τη χορήγηση χρήματος αντί γάλακτος στους εργαζόμενους.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου δέχθηκε πυρ ομαδόν από την πλειοψηφία, τη ΛΑΣ και από τον ανεξάρτητο σύμβούλο Κ. Γαργάλα διότι επί δημαρχίας Π. Σκοτινιώτη δεν δινόταν το γάλα στους εργαζόμενους, θέμα που κέρδισαν στο Δικαστήριο και η παρούσα δημοτική αρχή θα πρέπει να το χορηγήσει σε χρήμα.

Απαντώντας η κα Οικονόμου είπε ότι επί ς της προηγούμενης δημοτικής αρχής έγιναν πολλά για τους εργαζόμενους, ενώ ζήτησε στοιχεία από τον Απ. Νάνο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ψεύτης και μεταξύ τους ξέσπασε χοντρή κόντρα.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι ο κ. Ξηρακιάς κακώς καταδικάστηκε,χαρακτηρίζοντας άδικη την του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση