Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυξήθηκαν φέτος οι μαθητές στη Μαγνησία που θα σιτίζονται στο πλαίσιο των σχολικών γευμάτων
Αυξήθηκαν φέτος οι μαθητές στη Μαγνησία που θα σιτίζονται στο πλαίσιο των σχολικών γευμάτων

Αυξήθηκαν φέτος οι μαθητές στη Μαγνησία που θα σιτίζονται στο πλαίσιο των σχολικών γευμάτων

Μικρή ύξηση πρατηρείται φέτος στον αριθμό των μαθητών στη Μαγνησία που ζήτησαν να σιτίζονται στα , και συμμετέχουν στο του υπουργείου Παιδείας των σχολικών γευμάτων, καθώς συνολικά επωφελούνται τη τρέχουσα σχολική χρονιά 1.632 μαθητές, την στιγμή που πέρυσι ο αριθμός τους έφτανε τους 1.500.

Το θα ξεκινήσει να υλοποιείται την προσεχή Δευτέρα 5 Νοεμβρίου σε 18 του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στα: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας, και 9ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο Δ.Σ. Βόλου.

Η σίτιση για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ξεκινάει στη 1:20 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνεται στη 1:45, ενώ στα Ολοήμερα θα αρχίζει στη 1:20 και θα τελειώνει στις 2 το μεσημέρι.

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα θα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσεως (C-PET, A-PET & PP), που θα κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις.

Το ψωμί θα είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες. Κάθε συσκευασία θα συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια – κατά περίπτωση – καθώς και μαχαίρια (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες) μιας χρήσεως.

Σε κάθε συσκευασία θα αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος (π.χ σαλάτα εποχής και κυρίως ζεστό πιάτο). Τα γεύματα θα είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλάμους μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο.

Οι σαλάτες θα μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους. Τα γεύματα θα παραδίδονται στα σχολεία εντός του χρονικού διαστήματος 11:00 π.μ. -12:45 μ.μ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί από το εωπονικό Πανεπιστήμιο από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο οι μαθητές θα τρώνε την πρώτη εβδομάδα: κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες φούρνου, σαλάτα, μακαρόνια με 4-5 κουταλιές της σούπας κιμά, σαλάτα, φιλέτο ψαριού (πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους), ρύζι ή πατάτες και σαλάτα, κρέας μοσχαρίσιο, ρύζι ή μακαρόνια ή κριθαράκι ή πλιγούρι και σαλάτα, και αρακάς κοκκινιστός ή λεμονάτος, ψωμί, ή ομελέτα ή βραστό αυγό, με σαλάτα.

Την δεύτερη εβδομάδα θα τρώνε φιλέτο ψαριού (πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους), ρύζι ή πατάτες
και σαλάτα, μπιφτέκια μοσχαρίσια, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες με σαλάτα, οσπρια (φακές ή φασόλια ή ρεβίθια), ρύζι ή ψωμί, , με σαλάτα, κοτόπουλο, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες ή πλιγούρι, με σαλάτα πανακόρυζο ή λαχανόρυζο, ψωμί ολικής άλεσης, τυρί φέτα ή ομελέτα ή βραστό αυγό και σαλάτα (λάχανο ή ντομάτες).

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση