Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αυξημένο το κόστος σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς
Αυξημένο το κόστος σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς

Αυξημένο το κόστος σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς

Περίπου 30 είναι τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στη ΔΕΥΑΜΒ από κατοίκους της Αγριάς για τη σύνδεση τους με το δίκτυο αποχέτευσης, αν και μέχρι στιγμής έχουν γίνει ελάχιστες συνδέσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν στην επιχείρηση για να ζητήσουν διευκρινήσεις.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1η Μαρτίου και πρέπει να σημειωθεί πως το κόστος σύνδεσης είναι κάπως “αλμυρό” αφού ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 500 για τετραγωνικά, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα τα χρήματα να καταβληθούν σε πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος, Στέργιος Παπαστεργίου, από την 1η Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, έχουν γίνει μία ή δύο συνδέσεις μέχρι σήμερα.

Επίσης έχουν κατατεθεί και βρίσκονται σε διαδικασία εξέτασης 30 μελέτες, ενώ περισσότεροι από 300 καταναλωτές έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και το κόστος.

Πρόκειται κυρίως για καταναλωτές που έχουν στις ιδιοκτησίες τους βόθρους που συχνά παρουσιάζουν προβλήματα.

Πως γίνεται η διαδικασία

Για την υποβολή της αίτησης πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες οι οποίες είναι οι εξής: Να μεταβεί στη ΔΕΥΑΜΒ ο μηχανικός που αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει σημείο σύνδεσης της ιδιοκτησίας με το δίκτυο αποχέτευσης.

Εν συνεχεία, κατατίθεται τοπογραφικό διάγραμμα, εάν υπάρχει και ακολούθως η μελέτη.

Ακολουθεί η πληρωμή του κόστους της σύνδεσης και οι εργασίες.

Τονίζεται ότι ο εκτέλεσης των εργασιών σύνδεσης δεν ξεπερνά συνήθως τις 20 ημέρες.

Το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος, είναι ανάλογο των τετραγωνικών μέτρων του σπιτιού, του πλάτους του δρόμου και της πρόσοψης του σπιτιού, ενώ ο μέσος όρος του κόστους για ένα σπίτι τετραγωνικών είναι περίπου στα 500 ευρώ, σε πολλές δόσεις.

1,4 εκ. ευρώ για τη βελτίωση του δικτύου στη Ν. Αγχίαλο 

Ακόμα, στην συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, ενέκρινε τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και την εκτέλεση του έργου «Διαχείριση δικτύων αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης της Δ.Ε Ν. Αγχιάλου ως συνοδό του χρηματοδοτούμενου υποέργου: Κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.450.000 ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται για έργα βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης της Νέας Αγχιάλου, που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ζώνες, ενώ συχνές είναι οι βλάβες που παρουσιάζει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

  • Συναυλία κλασσικής μουσικής στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι #Συναυλίακλασσικήςμουσικής - https://t.co/FYqLGIzRdL -

  • "Ασημένια" η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου #ΚατερίναΣτεφανίδη - https://t.co/aijtxrN94d -

"Αλιεύοντας" την είδηση